Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεξ: Δεν έχουμε ερωτική ζωή εδώ και πέντε χρόνια

Σεξ: Δεν έχουμε ερωτική ζωή εδώ και πέντε χρόνια

Ο αναγνώστης περιέγραψε εν τάχει την ανύπαρκτη σεξουαλική ζωή που έχει με τον σύζυγό του.

Στην προβληματική (κατά τον ίδιο τον αναγνώστη) σεξουαλική ζωή προσπάθησε μέσω του Guardian να δώσει απαντήσεις η ψυχοθεραπεύτρια με έδρα τις ΗΠΑ, Pamela Stephenson Connolly.

Ο αναγνώστης περιέγραψε εν τάχει την ανύπαρκτη σεξουαλική ζωή που έχει με τη σύζυγό του.

«Είμαι παντρεμένος με τρία παιδιά και είμαι με τη σύζυγό μου εδώ και σχεδόν 18 χρόνια. Στην αρχή της σχέσης μας είχαμε μια υγιή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή – δεν θα ισχυριζόμουν ότι ήταν στα επίπεδα του… Κάμα Σούτρα, αλλά περνούσαμε καλά. Ωστόσο, από τότε που αποκτήσαμε παιδιά, δεν υπάρχει καμία οικειότητα. Τελευταία φορά κάναμε σεξ πριν από πέντε χρόνια και πια το μόνο που κάνουμε είναι να δίνουμε ένα περιστασιακό φιλί στα χείλη. Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω προσπαθώντας να φτιάξω τη σχέση μας ή αν πρέπει καν να προσπαθήσω. Είναι δυνατόν να ζήσουμε μαζί χωρίς αυτό το στοιχείο της σχέσης; Τον τελευταίο καιρό είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε απογοητευμένοι και τσακωνόμαστε για πραγματικά μικρά πράγματα. Φοβάμαι ότι το άνοιγμα της συζήτησης θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη πρόκληση. Το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να χωρίσουμε», ανέφερε ο αναγνώστης.

Οι λύσεις μία ψυχοθεραπεύτριας:

Τι απάντησε η Pamela Stephenson Connolly, ψυχοθεραπεύτρια με έδρα τις ΗΠΑ που ειδικεύεται στη θεραπεία σεξουαλικών διαταραχών.

«Είσαι διορατικός και ξέρεις τι θέλεις και τι δεν θέλεις, αλλά τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν χωρίς μια δόση γενναιότητας. Ίσως φοβάστε ότι ο ένας ή και οι δύο σας μπορεί να θυμώσουν και να θέσουν τελεσίγραφο όταν παραδεχτούν τι συμβαίνει. Προσπαθήστε να ξεκινήσετε τη συζήτηση με ευγένεια, αποφεύγοντας κάθε τάση να είστε επικριτικοί ή να επιρρίπτετε ευθύνες. Οι άνθρωποι σπάνια θυμώνουν όταν ένας σύντροφος εκφράζει τα αληθινά του συναισθήματα και ζητά με σαφήνεια συγκεκριμένες αλλαγές. Προχωρήστε βήμα προς βήμα. Για παράδειγμα, μπορείτε αρχικά να πείτε: «Θα ήθελα να σας πω κάτι που δεν είναι απαραίτητο: «Σ’ αγαπώ πολύ και εκτιμώ πραγματικά το γάμο μας, αλλά αισθάνομαι θλίψη και είμαι γεμάτος νοσταλγία για μια πολύτιμη πτυχή της σχέσης μας που με κάποιο τρόπο χάθηκε. Θα συμφωνούσες σε παρακαλώ να το συζητήσουμε τουλάχιστον αυτό; Σε παρακαλώ, βοήθησέ με να καταλάβω». Στη συνέχεια, ακούστε προσεκτικά τι έχει να σας πει. Αυτό το πρόβλημα δεν θα διορθωθεί γρήγορα, αλλά αν μπορείτε και οι δύο να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας θα σας βοηθήσει προς μια καλύτερη κατανόηση και λύση.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024