Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρέμασε τα γάντια του ο Ρομπέρτο

Κρέμασε τα γάντια του ο Ρομπέρτο

Ο Ισπανός τερματοφύλακας, που έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Την απόσυρσή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Ρομπέρτο.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας, που αγωνίστηκε για τρία χρόνια στον Ολυμπιακό (2013-2016) κρέμασε τα γάντια του ηλικία 36 ετών, με τον Ιβηρα να ευχαριστεί τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του, έδωσαν νόημα στην καριέρα του.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Φιλικό αύριο (6/9) με τον Απόλλωνα Πάτρας

Ο Ρομπέρτο ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2013 ως δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης και τον επόμενο χρόνο (2014) οι Ερυθρόλευκοι τον απέκτησαν με κανονική μεταγραφή. Το καλοκαίρι του 2016 οι Πειραιώτες τον παραχώρησαν στην Εσπανιόλ.

Συνολικά με τα χρώματα του Ολυμπιακού πραγματοποίησε 117 συμμετοχές και κράτησε 59 φορές ανέπαφη την εστία του, ενώ κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο.

Μετά τον Ολυμπιακό ακολούθησαν όπως προαναφέραμε η Εσπανιόλ, αλλά και οι Μάλαγα, Γουέστ Χαμ, Αλαβές και Βαγιαδολίδ, στην οποία αγωνιζόταν τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας 38 συμμετοχές. Ηταν γέννημα – θρέμμα της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ πριν έρθει στο μεγάλο λιμάνι είχε αγωνιστεί επίσης σε Ουέλβα, Σαραγόσα και Μπενφίκα. Με την πρώτη ομάδα της Ατλέτικο έπαιξε σε 5 αναμετρήσεις, ενώ συνολικά στην καριέρα του είχε 387 συμμετοχές, με 121 clean sheets.

Αναλυτικά το μήνυμά του στο οποίο ανακοίνωσε πως κρεμάει τα γάντια του:

«12/22/2005…

Ποτέ δεν φανταζόμουν πως αυτή η ημερομηνία θα σημαδέψει το πριν και το μετά στη ζωή μου. Ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε η πιο συναρπαστική, απαιτητική και ανταποδοτική περιπέτεια που μπορούσα να φανταστώ.

17 χρόνια μετά κοιτάζω πίσω και δεν μπορώ παρά να σας ευχαριστήσω.

Πρώτα από όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους μου που ήταν πάντα εκεί, ήταν δίπλα μου στις δύσκολες καταστάσεις ώστε να μου δίνουν καλές συμβουλές και που, χωρίς αμφιβολία, θα είναι πάντα. Ευχαριστώ όλους όσους με εμπιστεύονταν πάντα.

Χάρη στους Club Atletico de Madrid, Club Gimnastic de Tarragona, Real Club Recreativo de Huelva, Real Zaragoza, Sport Lisboa e Benfica, Olympiakos FC, RCD Espanyol, Malaga CF, West Ham United, Deportivo Alaves και Real Valladolid που με σκεφτήκατε κάποια στιγμή της ιστορίας σας ότι θα ήμουν η καλύτερη επιλογή για να υπερασπιστώ την εστία σας.

Είναι ανεξήγητο πώς νιώθεις να είσαι εκεί, κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, να παίζεις ως υπερήρωας που μπορεί να κάνει τα πάντα. Είναι σίγουρα ένα συναίσθημα που θα το κρατάω πάντα για τον εαυτό μου.

Επέλεξα αυτή τη φωτογραφία για τον αποχαιρετισμό μου γιατί είναι αυτή που αντικατοπτρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια πώς ήταν αυτά τα 17 χρόνια. Πάθος, αφοσίωση, βάσανα και ανταμοιβή επειδή έδωσα τα πάντα.

Επίσης, για την υπεράσπιση της φανέλας του συλλόγου που με έκανε να νιώσω Θεός σε μια από τις πιο ξεχωριστές βραδιές της ζωής μου. Ευχαριστώ Ολυμπιακέ που έδωσες νόημα στην καριέρα μου.

Ευχαριστώ επίσης ιδιαίτερα την Ατλέτικο Μαδρίτης για την ποδοσφαιρική και εκπαιδευτική κατάρτιση που μου έδωσε για περισσότερα από 10 χρόνια.

Σήμερα, 09/05/2022, αποφασίζω να τελειώσω την καριέρα μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να αλλάξω την πορεία της ζωής μου. Με τον ίδιο ενθουσιασμό και την επιθυμία να γυρίσω τον κόσμο που είχα πριν από 17 χρόνια, στις 22 Δεκεμβρίου.

Δυο άνθρωποι που με περίμεναν, πάρα πολλές και ατελείωτες περιπέτειες για να ζήσουν στο πλαίσιο της καθημερινότητας, αυτής που είναι τόσο δύσκολο να δεις από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά που δεν πρέπει ποτέ να χάσουμε στον ορίζοντα της πραγματικότητας.

Μπαμπά και μαμά, σας ευχαριστώ που μου παρείχατε αρκετές αξίες για να συνειδητοποιήσω τι έχω πετύχει, γνωρίζοντας ότι έχω ακόμα τα πάντα να πετύχω.

Από σένα, αγαπητό ποδόσφαιρο, δεν λέω αντίο. Έχετε ακόμα πολλά να μάθετε για μένα…»

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024