Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota bZ3: Ηλεκτροκίνησης συνέχεια

Toyota bZ3: Ηλεκτροκίνησης συνέχεια

Το μοντέλο που θα αποτελέσει το επόμενη ηλεκτροκίνητο Toyota δίνει το στίγμα του χάρη σε μια διαρροή εικόνων που είδε το φως της δημοσιότητας

Μετά το bΖ4X, η ιαπωνική φίρμα ετοιμάζει το επόμενο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της το οποίο, βάσει μιας σειράς εικόνων που διέρρευσαν από την κινεζική ιστοσελίδα της Toyota, πάρει την μορφή ενός τετραθυρου μοντέλου.

Το bZ3 όπως ονομάζεται δείχνει να υπακούει στην ίδια, γεμάτη ακμές αισθητική με το bZ4Χ αλλά και όσα η Toyota υποσχέθηκε παρουσιάζοντας πέρυσι μια πλειάδα 11 πρωτοτύπων.

Για την ακρίβεια το bZ3 παραπέμπει περισσότερο στο bZ SDN ενώ στα ιδιαίτερα στοιχεία της σχεδίασης ξεχωρίζει η χαρακτηριστική σειρά από LED στο πίσω τμήμα που καταλαμβάνει όλο το πλάτος του αμαξώματος.

Σε προφίλ αυτό που ξεχωρίζει είναι η απόληξη της χάραξης των παραθύρων στην τρίτη κολώνα η οποία επαναλαμβάνεται ως μοτίβο στο κάτω μέρος των πλευρικών τμημάτων. Μια προσεκτική παρατήρηση στο πίσω τμήμα προδίδει ένα σχεδιασμό που θυμίζει περισσότερο hatchback παρά τετράθυρο μοντέλο.

Σε αντίθεση με το bZ4X η θύρα φόρτισης βρίσκεται στο πίσω φτερό αντί του μπροστινού. Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν φωτογραφικά τεκμήρια από το εσωτερικό, αυτό αναμένεται να μιμηθεί τις προδιαγραφές του ηλεκτροκίνητου SUV με κυρίαρχη την οθόνη των 12,0 ιντσών για το infotainment και αντίστοιχη αισθητική.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για τις τεχνικές προδιαγραφές του, αν και εξίσου δεδομένα το τετράθυρο μοντέλο θα έχει ως αφετηρία την πλατφόρμα eTNGA και θα υιοθετήσει μπαταρία 71,4 kWh και ανάλογης ισχύος μοτέρ με το ηλεκτροκίνητο SUV.

Bάσει επίσης των όσων έχουν γίνει γνωστά, το bZ3 έχει μήκος 4,725 μέτρα, πλάτος 1,835 και ύψος 1,475 μέτρων, δηλαδή διαστάσεις ανάλογες του Camry, του τετράθυρου μοντέλου που διατίθετο κατά το παρελθόν και σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές της Toyota.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024