Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0: Έκανε το 3Χ3 και συνεχίζει

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0: Έκανε το 3Χ3 και συνεχίζει

Με τον Μπέντζαμιν Βέρμπιτς να ανοίγει λογαριασμό με την πράσινη φανέλα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στις προηγούμενες δύο αγωνιστικές με το τριφύλλι να επικρατεί με 1-0 του Λεβαδειακού στη Λεωφόρο και να σημειώνει την τρίτη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες.

Συνέχεια στις θετικές εμφανίσεις και στις νίκες έδωσε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» υποδέχθηκαν τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής και δεν είχαν κανέναν πρόβλημα να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Βοιωτών, των οποίων και επικράτησαν με 1-0.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε για πρώτη φορά την φετινή σεζόν στο αρχικό σχήμα, τον Μπέντζαμιν Βέρμπιτς και ο Σλοβένος τον δικαίωσε απόλυτα, μιας και μόλις στο 3′ της αναμέτρησης πέτυχε με κεφαλιά το παρθενικό του γκολ με την πράσινη φανέλα. Το 3Χ3 το τριφύλλι το οποίο φιγουράρει πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας το απόλυτο.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Παναθηναϊκός,με σύστημα 4-2-3-1. Ο Μπρινιόλι στο τέρμα, με τους Κώτσιρα, Σάρλια, Πούγγουρα και Γκάνεα στην ευθεία στην άμυνα. Κουρμπέλης και Τσέριν στον άξονα, ο Παλάσιος στην δεξιά πλευρά, ο Βέρμπιτς στην αριστερή, με τον Αϊτόρ πίσω από τον Σπόραρ, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Η ενδεκάδα που επέλεξε για τον Λεβαδειακό ο Γιάννης Ταουσιάνης:

Μάρκοβιτς, Βήχος, Χάμοντ, Βινίσιους, Μεχία, Βράκας, Λούα Λούα, Δούμτσιος, Μπάχανακ, Κωνσταντινίδης, Μπελμόντ.

Άνοιξε λογαριασμό ο Βέρμπιτς

Ο Σλοβένος εξτρέμ πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού με τον Παναθηναϊκό και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μόλις στο 3′ της αναμέτρησης ο Αιτόρ εκτέλεσε το φάουλ, με τον Βέρμπιτς να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα εκμεταλλευόμενος και την άστοχη έξοδο του Μάρκοβιτς.

Μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα ο Βέρμπιτς «άγγιξε» το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Βοιωτών.

Απείλησε με τον Βινίσιους ο Λεβαδειακός, απάντησε με τον Αϊτόρ ο Παναθηναϊκός

Παρά την ψυχρολουσία από το γκολ του Βέρμπιτς, ο Λεβαδειακός δεν πτοήθηκε με τους Βοιωτούς να στέκονται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και να φτάνουν κοντά στο 1-1 στο 26′ με τον Μπρινιόλι να διώχνει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Βινίσιους.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε λίγα λεπτά αργότερα με τον Αϊτόρ, πέφτοντας να πλασάρει στην κίνηση, αλλά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το γύρισμα του Παλάσιος κι αυτή να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο του Μάρκοβιτς.

Λίγα πράγματα στο δεύτερο μέρος

Ο ρυθμός στο δεύτερος μέρος έπεσε αισθητά με τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε δύο περιπτώσεις στο 2-0 που θα «κλείδωνε» το ματς, ωστόσο να μην τα καταφέρνει.

Αρχικά στην γρήγορη αντεπίθεση του 67′ και την αλλαγή παιχνιδιού του Τσέριν για τον Παλάσιος με το πλασέ χωρίς κοντρόλ του δεύτερου να καταλήγει στην αγκαλιά του Μάρκοβιτς με ευκολία.

Ενώ ούτε στο 79′ οι «πράσινοι» κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, όταν Παλάσιος και Κουρμπέλης συνεργάστηκαν… τρις , ο Αργεντινός μπήκε στην περιοχή από δεξιά, αλλά το σουτ του βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στα εναπομέινατα λεπτά ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να ανησυχήσει τα καρέ του Μπρινιόλι, με τον Λεβαδειακό να μένει με δέκα παίκτες στο φινάλε λόγω της αποβολής του Βινίσιους στο 92′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παναθηναϊκός (Ιβαν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα (82′ Σάντσες), Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος, Αϊτόρ, Βέρμπιτς (61′ Ρούμπεν), Σπόραρ (90′ Ιωαννίδης).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Φρόκου, Καμπετσής.

Λεβαδειακός (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Βινίσιους, Χάμοντ (46′ Σκβάρκα), Βήχος, Μπελμόντ (81′ Βουτσάς), Μεχία, Μπάχανακ, Βρακάς (67′ Νίκας), Δούμτσιος, Λούα Λούα (46′ Μουτίνιο).

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024