Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαυροβούνιο – Βέλγιο 76-70: Ζορίστηκε αλλά «καθάρισε» στο φινάλε

Μαυροβούνιο – Βέλγιο 76-70: Ζορίστηκε αλλά «καθάρισε» στο φινάλε

Το Μαυροβούνιο τα… χρειάστηκε κόντρα στο Βέλγιο, αφού είδε τη διαφορά που είχε χτίσει να χάνεται στο φινάλε, όμως έφτασε στην πρώτη του νίκη επικρατώντας με σκορ 76-70.

Την πρώτη του νίκη στο φετινό Eurobasket 2022 πανηγύρισε το Μαυροβούνιο, επικρατώντας του Βελγίου με σκορ 76-70, αφήνοντας πίσω του την ήττα από την Τουρκία στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, σε ένα παιχνίδι που είχε κριθεί στις λεπτομέρειες.

Η ομάδα του Μπόσκο Ράντοβιτς κρατούσε το προβάδισμα σε όλη την αναμέτρηση, καταφέρνοντας να ξεφύγει με διψήφια διαφορά στο δεύτερο μέρος του ματς. Προς το τέλος του παιχνιδιού όμως το Βέλγιο έκανε την αντεπίθεσή του και ανάγκασε τους τυπικά γηπεδούχους να αγχωθούν, παίρνοντας εν τέλει τη νίκη.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μπόγια Ντούμπλιεβιτς που σημείωσε 21 πόντους μαζί με 11 ριμπάουντ, ενώ είχε την πολύτιμη βοήθεια του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Κέντρικ Πέρι, ο οποίος πρόσθεσε επιπλέον 19 πόντους. Από την άλλη πλευρά, ο Ρετίν Ομπασόχα τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους, ενώ 10 είχε ο Εμανουέλ Λεκόμτ.

Στο πρώτο μέρος το Μαυροβούνιο στηρίχθηκε στην πολύ καλή και σκληρή του άμυνα, καταφέρνοντας να αποσυντονίσει τους Βέλγους επιθετικά και να τους αναγκάσει σε αρκετά άστοχα σουτ. Βέβαια ούτε το σύνολο του Μπόσκο Ράντοβιτς βρήκε ρυθμό στο σκοράρισμα, όμως μπόρεσε να χτίσει μια μικρή διαφορά. Οι «κόκκινοι διάβολοι» κρατιόντουσαν στο ματς χάρις στα τρίποντα που σημείωσαν και δεν έχασαν επαφή με το σκορ. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 37-32 υπέρ των τυπικά γηπεδούχων.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν διαφορετικό, με το Μαυροβούνιο να πατά… γκάζι, στέλνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμά του πάνω από τους δέκα πόντους, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον συνήθη ύποπτο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς που έκανε σχεδόν τα πάντα μέσα στο παρκέ για την ομάδα του. Το Βέλγιο έκανε την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει στο παιχνίδι. Εν μέρει τα κατάφερε, πλησίασε στο σκορ, όμως ο χρόνος δεν έφτανε και έτσι το Μαυροβούνιο πανηγύρισε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 37-32, 68-50, 76-70

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024