Βρετανία: Ακτιβιστές της Extinction Rebellion μπήκαν στο κοινοβούλιο κρατώντας πανό – «Να αποφασίσει ο λαός»
Ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Extinction Rebellion κατάφεραν να μπουν στο βρετανικό κοινοβούλιο και να στείλουν μήνυμα από το έδρανο του προέδρου
Ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Extinction Rebellion οργάνωσαν μια κινητοποίηση σήμερα μέσα στο βρετανικό κοινοβούλιο και στάθηκαν στο έδρανο του προέδρου.
Στη φωτογραφία που αναρτήθηκε από την ομάδα στο Twitter διακρίνονται πέντε μέλη της μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής των Κοινοτήτων που κρατούν πανό με συνθήματα όπως «Να αποφασίσει ο λαός» και «Συνέλευση των Πολιτών τώρα».
Το κοινοβούλιο αυτήν την περίοδο είναι σε διακοπές. Ένα τμήμα του συνήθως είναι ανοιχτό για το κοινό, όμως πρόσβαση στην αίθουσα των συνεδριάσεων συνήθως έχουν μόνο οι ομάδες επισκεπτών που συνοδεύονται από ξεναγό.
Νέο τρόπο αποφάσεων
«Βρισκόμαστε σε κρίση και αυτό που συμβαίνει καθημερινά σε αυτήν την αίθουσα είναι κοροϊδία για όλους μας, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Χρειαζόμαστε έναν νέο τρόπο λήψης αποφάσεων, όπου θα ακούγονται περισσότερες φωνές» είπε ένας από τους διαδηλωτές σε ένα βίντεο.
“We are in crisis. We can not afford to carry on like this.”
Extinction Rebellion have superglued themselves around the Speakers Chair inside the Commons chamber. pic.twitter.com/uihdALmk09
— PoliticsJOE (@PoliticsJOE_UK) September 2, 2022
Οι διαδηλωτές στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από την ασφάλεια του κτιρίου, ανακοίνωσε η Βουλή.
Άλλα μέλη της οργάνωσης κρέμασαν πανό από μια σκαλωσιά και κάποιοι αλυσοδέθηκαν στις πύλες έξω από το κτίριο.
Είχαν κάνει κράτηση για την επίσημη ξενάγηση
Το επεισόδιο αυτό εγείρει ερωτηματικά για την ασφάλεια του κτιρίου και το πώς οι επισκέπτες, οι οποίοι ελέγχονται από τους φρουρούς στην είσοδο, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στην αίθουσα όπου συγκεντρώνονται και μιλούν οι εκλεγμένοι βουλευτές και ο πρωθυπουργός.
Η οργάνωση Extinction Rebellion προκάλεσε πρόσφατα κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο του Λονδίνου, ζητώντας να αναληφθεί κατεπειγόντως δράση για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή. Στη σημερινή κινητοποίηση, την πρώτη φάση των δράσεών της για τον Σεπτέμβριο, συμμετείχαν 50 μέλη της. Σύμφωνα με την ομάδα αυτή, τρεις από τους διαδηλωτές είχαν κάνει κράτηση για να συμμετάσχουν στην επίσημη ξενάγηση στη Βουλή.
- Ντε Λα Φουέντε: Ο πιο φθηνός πρωταθλητής
- Ακρόπολη: Άνδρας τραυμάτισε δύο Αμερικανούς τουρίστες με μαχαίρι
- Ρόντμαν για ΛεΜπρόν: «Ο ευκολότερος παίκτης που θα μπορούσα να μαρκάρω»
- Ξέρατε ότι ο Οδυσσέας λατρευόταν για περίπου 1.000 χρόνια σαν να ήταν θεότητα;
- «Κίνημα της κατσαρίδας»: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στο Δελχί μετά τα επεισόδια που άφησαν 180 τραυματίες
- Ο Έλι Οκόμπο μίλησε για τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε πέρσι στη Μονακό
- Λούβρο: Επαναλειτουργεί η αίθουσα που έγινε στόχος ληστείας 88 εκατ. ευρώ – Φιλοξενεί έκθεση χωρίς πολύτιμα αντικείμενα
- Η Noga Erez φτιάχνει το μέλλον της μουσικής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-MKv9gQHpICM-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442