Βρετανία: Σε πανεθνική 24ωρη απεργία θα προχωρήσει τον Σεπτέμβριο το προσωπικό σιδηροδρόμων
Η απεργία αυτή θα συμπέσει με το ετήσιο συνέδριο του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας στο Λίβερπουλ
Το προσωπικό των βρετανικών σιδηροδρόμων προγραμματίζει 24ωρη απεργία σε όλη τη χώρα στις 26 Σεπτεμβρίου για τους μισθούς, την εργασιακή ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας, ανακοίνωσε σήμερα συνδικάτο, στην πιο πρόσφατη από μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων που γίνονται στη Βρετανία καθώς ο πληθωρισμός ξεπερνάει τις μισθολογικές αυξήσεις.
Το συνδικάτο Transport Salaried Staffs’ Association (TSSA) ανακοίνωσε ότι ασκεί πιέσεις για μια αναθεωρημένη συμφωνία για τις αποδοχές για το προσωπικό σε εταιρείες εκμετάλλευσης τρένων, αφότου απέρριψε “προσβλητική” πρόταση για αύξηση 2%.
Το συνδικάτο εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνομιλίες για πιθανή ρύθμιση με την Network Rail, την εταιρεία του δημόσιου τομέα, η οποία διακρατεί και διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου και των σιδηροδρομικών υποδομών της Βρετανίας.
“Χαιρετίζω το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με την Network Rail και το χάσμα για μια απόφαση μικραίνει. Ο καιρός θα δείξει αν μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί για να αποτραπεί η επόμενη απεργία μας”, δήλωσε ο επικεφαλής του TSSA Μάνιουελ Κόρτες.
Η απεργία αυτή θα συμπέσει με το ετήσιο συνέδριο του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας στο Λίβερπουλ, σύμφωνα με το TSSA.
Ο πληθωρισμός στη Βρετανία έφτασε το 10% τον Ιούλιο, με τις προβλέψεις να δείχνουν περαιτέρω αυξήσεις που μπορεί να επιδεινώσουν κρίση του κόστους διαβίωσης, η οποία τροφοδοτείται κυρίως από τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας.
- Βάλε τις πιπεριές στη διατροφή σου, κάνει καλό
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
- Η τεχνητή νοημοσύνη απέκτησε τον μεγαλύτερο αντίπαλό της: την κοινωνία
- Τα ψέματα δημιουργούν πρόβλημα ακόμα κι αν είναι για καλό σκοπό
- Ο Βιν Ντίζελ μοιράζεται στιγμιότυπα από τα παρασκήνια της ταινίας «Fast Forever»
- Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ δεν ξεχνά ότι δεν τον βοήθησαν με το Ιράν – Και θα το καταστήσει σαφές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442