Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία - Ακτιβιστές του Extinction Rebellion απέκλεισαν την Τάουερ Μπριτζ - Πάρτε μέτρα για την κλιματική αλλαγή

Βρετανία – Ακτιβιστές του Extinction Rebellion απέκλεισαν την Τάουερ Μπριτζ – Πάρτε μέτρα για την κλιματική αλλαγή

Ακτιβιστές του οικολογικού κινήματος Extinction Rebellion, το οποίο ζητά από τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις να αναλάβουν κατεπειγόντως δράση για να περιοριστεί η κλιματική αλλαγή, απέκλεισαν την Τάουερ Μπριτζ, τη διάσημη γέφυρα-σύμβολο το Λονδίνου.

Ακτιβιστές του κινήματος Extinction Rebellion αιφνιδίασαν τις Αρχές και κατάφεραν να αποκλείσουν την Τάουερ Μπριτζ, τη διάσημη γέφυρα του Λονδίνου προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την πολιτεία και την κοινωνία για την κλιματική αλλαγή.

Ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters είδε περίπου 200 διαδηλωτές που συμμετείχαν σε αυτήν την κινητοποίηση στο βόρειο άκρο της γέφυρας, ενώ ομάδες αστυνομικών προσπαθούσαν να εμποδίσουν άλλους ακτιβιστές να φτάσουν στο σημείο.

Κινητοποιήσεις για δύο εβδομάδες

Σε ανάρτησή της στο Twitter η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι οι ακτιβιστές έκλεισαν τον δρόμο χρησιμοποιώντας ένα ημιφορτηγό και ένα τροχόσπιτο. Κάποιοι ξάπλωσαν στη διασταύρωση, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

«Προειδοποιούμε εκείνους που διαδηλώνουν ότι το κλείσιμο των δρόμων είναι παράλογο και πρέπει να διαλυθούν. Αν δεν μετακινηθούν, μπορεί να συλληφθούν», ανέφερε η αστυνομία.

Η Extinction Rebellion σχεδιάζει διάφορες κινητοποιήσεις για τις επόμενες δύο εβδομάδες, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την κλιματική αλλαγή και να προτρέψει τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα. Η οργάνωση διαμαρτύρεται κυρίως για τις επενδύσεις του δημοσίου στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα.

Η Τάουερ Μπριτζ, η «Γέφυρα του Πύργου», συνδέει το Σίτι, την οικονομική καρδιά του Λονδίνου, με το Σάουθγουορκ, στην απέναντι όχθη του Τάμεση. Κατασκευάστηκε μεταξύ 1886-96 και εκείνη την εποχή θεωρείτο «η μακρύτερη και πιο σύγχρονη γέφυρα» του κόσμου.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024