Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα Παρασκευυή στο Γαλατά Χανιών, προκειμένου να παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο για τον Μίκη Θεοδωράκη.
Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του σπουδαίου Έλληνα, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 96 ετών.
Συγκινητικές στιγμές στο μνημόσυνο για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, με την κόρη του και τα μέλη της υπόλοιπης οικογένειας του Μίκη να βρίσκονται εκεί.
Αρχικά εψάλη επιμνημόσυνη Δέηση και ακολούθησαν, κατάθεση λουλουδιών, τραγούδι από την Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων και επίσκεψη στο πατρικό σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στην ίδια περιοχή.
Γνωστοί τραγουδιστές όπως ο Δ. Μπάσης, ο Β. Λέκκας και άλλοι, με συνοδεία μπουζουκιών, χαιρέτησαν ξανά τον μεγάλο Μίκη, ο οποίος σίγουρα κάπου εκεί ψηλά θα… έκανε τις χαρακτηριστικές κινήσεις με τις οποίες διηύθυνε την ορχήστρα.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων