Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βέλγιο – Γεωργία 79-76: Επιβίωσαν οι Βέλγοι στο θρίλερ

Βέλγιο – Γεωργία 79-76: Επιβίωσαν οι Βέλγοι στο θρίλερ

Το Βέλγιο κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στη Γεωργία, με 79-76, σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο της παράτασης.

Μεγάλη νίκη για το Βέλγιο απέναντι στη Γεωργία του Ηλία Ζούρου με 79-76, στην πρώτη μέρα του Eurobasket 2022. Οι οικοδεσπότες γύρισαν το ματς από το -12 και το έστειλαν στην παράταση, αλλά ο Τούμπα ευστόχησε στο τελευταίο σουτ του αγώνα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Δεν έφτανε ο φοβερός Μαμουκελασβίλι (18π.) και ο Μακ Φάντεν (17π.) για τους Γεωργιανούς.

Ο αγώνας ξεκίνησε νευρικά και για τις δύο ομάδες, με το Βέλγιο να είναι εκείνο που μπήκε καλύτερα στο παρκέ. Οι οικοδεσπότες του ομίλου, Γεωργιανοί, φάνηκε πως δυσκολεύονταν να βρουν τα πατήματά τους, φανερά επηρεασμένοι από την απουσία του Τόρνικε Σενγκέλια.

Ο Γιόργκι Σερμαντίνι και ο Σάντρο Μαμουκελασβίλι ανέλαβαν το βάρος των πρώτων επιθέσεων για την ομάδα του Ηλία Ζούρου, με τον παίκτη των Μιλγουόκι Μπακς να ξεκινάει καλά την αναμέτρηση. Οι Βέλγοι ωστόσο φάνηκε πως ήθελαν να επιβάλουν από νωρίς το ρυθμό τους στο παρκέ, με τον Ζιλέ να κάνει τη μεγάλη ζημιά από τη γραμμή του τριπόντου.

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το Βέλγιο να είναι μπροστά στο σκορ με 16-11. Η δεύτερη περίοδος ήταν πιο ισορροπημένη με τη γεωργία να βγάζει αντίδραση, με τη διαφορά ωστόσο να διατηρείται κοντά στους πέντε πόντους και τους Βέλγους να κλείνουν το ημίχτονο στα +6 (38-32).

Στην τρίτη περίοδο το σκηνικό δεν άλλαξε δραματικά, με το Βέλγιο να παραμένει μπροστά στο σκορ, φτάνοντας σε διψήφιες διαφορές και τη Γεωργία να παλεύει να μείνει στο ματς, βρίσκοντας λύσεις στο πρόσωπο του Μακ Φάντεν. Η αντεπίθεση για τους Γεωργιανούς έγινε στην τελευταία περίοδο, όπου ο Σάντρο Μαμουκελασβίλι το πήρε πάνω του. Ο παίκτης των Μπακς με σημαντικά καλάθια και άμυνες βοήθησε στο να οδηγηθεί ο αγώνας στην παράταση.

Εκεί επικράτησε νευρικότητα και από τους δύο, με τον Μαμουκελασβίλι να ισοφαρίζει σε 76-76 με δύο εύστοχες βολές και το χρονόμετρο να δείχνει 11″. Ο Τούμπα πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση και πέτυχε το τρίποντο που διαμόρφωσε το τελικό 79-76, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του και χαλώντας το πάρτι της Γεωργίας στην έναρξη του Eurobasket.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 38-32, 58-51, 70-70 κ.α., 79-76

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024