Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο καλείται να εγκρίνει πώληση εξοπλισμού στην Ταϊβάν αξίας 1,1 δισ. δολαρίων

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο καλείται να εγκρίνει πώληση εξοπλισμού στην Ταϊβάν αξίας 1,1 δισ. δολαρίων

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ καλείται να εγκρίνει την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ταϊβάν αξίας 1,1 δισ. δολαρίων εν μέσω των εντάσεων που έχουν προκληθεί με την Κίνα λόγω της επίσκεψης Πελόσι στην Ταϊπέι.

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει την πώληση πακέτου στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ταϊβάν εκτιμώμενης αξίας 1,1 δισ. δολαρίων, αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Politico, που επικαλείται τρεις ενημερωμένες πηγές (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από στρατιωτική άσκηση της Ταϊβάν).

Εν μέσω εντάσεων

Το πακέτο πρόκειται να συμπεριλαμβάνει 60 πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας και 100 αντιαεροπορικούς πυραύλους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Δείτε ακόμα Κίνα: Ο στρατός παρακολουθεί τα αμερικανικά πολεμικά σκάφη που διαπλέουν το Στενό της Ταϊβάν

Η πληροφορία αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας εν μέσω της κλιμάκωσης των εντάσεων με την Κίνα μετά την επίσκεψη που έκανε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, στην Ταϊπέι στις αρχές Αυγούστου.

Αύξηση-ρεκόρ αμυντικών δαπανών

Η Ταϊβάν ανακοίνωσε, επίσης, την περασμένη Πέμπτη, μία προτεινόμενη ετήσια αύξηση 12,9% στον αμυντικό προϋπολογισμό της για το 2023, στα 13,72 δισεκατομμύρια δολάρια, μετά την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις με την Κίνα.

Στην κορυφή της πρότασης αύξησης των αμυντικών δαπανών από την κυβέρνηση της προέδρου Τσάι Ινγκ-γουέν βρίσκονται δαπάνες 3,58 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών, αλλά και άλλου αμυντικού εξοπλισμού.

Πρόκειται για αύξηση-ρεκόρ των αμυντικών δαπανών της Ταϊβάν, η οποία πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο. Η ίδια πρόταση, σηματοδοτεί την αύξηση των αμυντικών δαπανών από την Ταϊπέι για έκτη συνεχόμενη χρονιά από το 2017.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024