Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GOAT Σερένα: Λάμψη, αποθέωση και υπόκλιση! (vids)

GOAT Σερένα: Λάμψη, αποθέωση και υπόκλιση! (vids)

Συγκλονιστικές στιγμές στο Arthur Ashe Stadium, με 30.000 θεατές να αποθεώνουν τη σπουδαία Σερένα Γουίλιαμς και να πανηγυρίζουν σαν… τρελοί σε κάθε πόντο, με την Αμερικανίδα να δίνει μια ακόμα παράσταση και να υποκλίνεται σαν μπαλαρίνα!

Ανάμεικτα συναισθήματα. Χαρά για την επιστροφή για την επιστροφή της Σερένα Γουίλιαμς στο US Open, αλλά και λύπη για την επικείμενη απόσυρσή της από την ενεργό δράση. Ανυπομονησία. Να την δουν ξανά στο κορτ. Να βγάζει άσους. Να παλεύει σε κάθε πόντο. Να παίρνει winners και να βγάζει τις κραυγές που μας έχει συνηθίσει και που μας θα λείψουν όταν αποχωρήσει από το τένις.

Να χτυπάει το μπαλάκι με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Με τον τρόπο που της έχει δώσει 23 τίτλους Grand Slam: 7 φορές το Αυστραλιανό Οπεν (2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015, 2017), 3 φορές το Ρολάν Γκαρός (2002, 2013, 2015), 7 φορές το Γουίμπλεντον (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016) και έξι φορές το US Open (1999, 2002, 2008, 2012, 2013, 2014). Η τενίστρια – ίνδαλμα εκατομμυρίων παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Το… φάντασμα που «κυνηγάει» τον Στέφανο Τσιτσιπά (vids)

Η Σερένα Γουίλιαμς άλλαξε τον ρου της ιστορίας, κάνοντας το γυναικείο τένις ισάξιο με το ανδρικό. Η θρυλική Αμερικανίδα απέδειξε περίτρανα ότι όλα είναι δυνατά. Ακόμα και τα φαινομενικά αδύνατα. Μια σπουδαία τενίστρια που «ζωγραφίζει» όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας ως… πινέλο το στυλ παιχνιδιού της και ως καμβά τα κορτ, χαρίζοντας σε όλους εμάς μοναδικές στιγμές μαγείας.

Στιγμές ανεπανάληπτες. Όπως αυτές που έζησαν όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ στο «Arthur Ashe Stadium» για να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση της Σερένα Γουίλιαμς με την Ντάνκα Κόβινιτς. 29.402 θεατές βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου για να δουν το παιχνίδι, ένας αριθμός που αποτελεί ρεκόρ προσέλευσης σε βραδινό αγώνα στο US Open!

Αποθέωση και υπόκλιση για την τεράστια Γουίλιαμς, που έχει ανακοινώσει ότι μετά το τέλος του Αμερικάνικου Οπεν θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ως εκ τούτου κάθε ματς στη φετινή διοργάνωση μπορεί να είναι το τελευταίο της 40χρονης πλέον, Σερένα.

Σίγουρα αυτό δεν ήταν το χθεσινό, με την Αμερικανίδα να μπαίνει στο κορτ φορώντας ένα εντυπωσιακό σύνολο, το οποίο είχε πάνω του στρασάκια και έλαμπε σε κάθε της κίνηση. Ενα σύνολο που την αντιπροσωπεύει. Τον χαρακτήρα της. Την καριέρα της. Όλα όσα έχει πετύχει. Μια κινούμενη λάμψη. Ένα αστέρι που ήρθε για να μας μαγέψει και τα κατάφερε.

Η αγχωτική ανάρτηση που έκανε λίγες ώρες πριν το παιχνίδι (σ.σ είχε γράψει «Ήρθε σχεδόν η ώρα! Είστε έτοιμοι;») έδωσε τη θέση της σε μια ακόμα παράσταση, με τη Σερένα να τα δίνει όλα στο κορτ.

Να τρέχει σαν να είναι 20 χρονών. Να βγάζει πάθος πρωτάρας. Να βγάζει θέληση, να κάνει κατάθεση ψυχής και να επιβραβεύεται με αποθέωση από τον κόσμο, που γέμισε το γήπεδο. Με χειροκροτήματα. Σε κάθε πόντο. Απίστευτες σκηνές. Με την κόρη της να φοράει ασορτί σύνολο και να απολαμβάνει τη μητέρα της. Σκηνές που προκαλούν ανατριχίλα, με την Γουίλιαμς να το χαίρεται σαν μικρό παιδί.

Η Σερένα που επέστρεψε για να κλείσει την καριέρα της μπροστά στους συμπατριώτες της. Γνωρίζοντας την αποθέωση. Όπως της αξίζει. Όπως της οφείλει η ιστορία.  Με την ίδια μετά τη νίκη επί της Ντάνκα Κόβινιτς (2-0) να υποκλίνεται στον κόσμο με μια κίνηση μπαλαρίνας.

Μια ακόμα παράσταση από τη σπουδαία Σερένα, που είναι χωρίς αμφιβολία ό,τι καλύτερο έχει περάσει από το παγκόσμιο τένις, όσον αφορά στις γυναίκες. GOAT. Εντός και εκτός γηπέδων. Τόσο αγωνιστικά όσο και ως προσωπικότητα. Το αυριανό παιχνίδι με την Ανέτ Κονταβέιτ (31/8) ίσως είναι το τελευταίο στη «μυθική» καριέρα της Αμερικανίδας αφού – τουλάχιστον φαινομενικά – το φαβορί της αναμέτρησης είναι η τενίστρια από την Εσθονία. Μια ακόμα εμφάνιση για την 40χρονη. Μια ακόμα ευκαιρία να την απολαύσουν οι λάτρεις του τένις. Ισως στην τελευταία της παράσταση στο παγκόσμιο τένις.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024