Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ωνάσης: Στη Ρόδο από τη Δευτέρα η θρυλική θαλαμηγός του

Ωνάσης: Στη Ρόδο από τη Δευτέρα η θρυλική θαλαμηγός του

Το πλοίο που ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση έχει μήκος 99 μέτρα.

Από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στη Ρόδο βρίσκεται η θαλαμηγός «Christina O», η θρυλική θαλαμηγός που ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση. Τις τελευταίες μέρες το πολυτελές πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο σε λιμάνια και μαρίνες της Τουρκίας και από εκεί πραγματοποιεί σύντομες κρουαζιέρες και σε ελληνικά νησιά.

Η θαλαμηγός, που απέπλευσε το μεσημέρι από τη μαρίνα Yalikavak, έριξε άγκυρα ανοιχτά της Ρόδου στην περιοχή της Ακαντιάς. Πριν λίγες μέρες η 99 μέτρων θαλαμηγός εθεάθη και στη Σύμη στη θαλάσσια περιοχή της Νανούς.

Η ιστορία του πλοίου

Η θαλαμηγός κατασκευάστηκε το 1943 ως φρεγάτα και είχε το όνομα Stormont (GRT 1602) και ανήκε στο καναδικό Πολεμικό Ναυτικό. Ο Ωνάσης αγόρασε τη φρεγάτα στην τιμή των 34.000 δολαρίων και μετά ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για να την μετατρέψει σε πολυτελές υπερσύγχρονο γιοτ. Της έδωσε το όνομά της κόρης του, Χριστίνας.

Το 1978 η Χριστίνα Ωνάση δώρισε τη θαλαμηγό στο Ελληνικό Δημόσιο, για να τη χρησιμοποιεί ο εκάστοτε πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το δημόσιο μετονόμασε τη θαλαμηγό σε «Αργώ», ενώ τη συντήρησή της ανέλαβε το Πολεμικό Ναυτικό αναφέρει το rodiaki.gr.

Το 1998 ο επιχειρηματίας των ναυτιλιακών και φίλος της οικογένειας Ωνάση, Τζον Παπανικολάου αγόρασε το σκάφος και το μετασκεύασε, αποκαθιστώντας το παλιό όνομα της.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024