Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντιτρόιτ: Νέα ένοπλη επίθεση με 3 νεκρούς στον δρόμο - Πυροβολήθηκαν «στην τύχη»

Ντιτρόιτ: Νέα ένοπλη επίθεση με 3 νεκρούς στον δρόμο – Πυροβολήθηκαν «στην τύχη»

Πυρά «στην τύχη» δέχτηκαν τέσσερις άνθρωποι στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι τρείς να χάσουν τη ζωή τους.

Η αστυνομία του Ντιτρόιτ, στις βόρειες ΗΠΑ, αποδύθηκε χθες Κυριακή σε ανθρωποκυνηγητό αφού τέσσερις άνθρωποι δέχθηκαν πυρά «στην τύχη», με αποτέλεσμα τρεις εξ αυτών να υποκύψουν στα τραύματά τους, σύμφωνα με τις αρχές (στη φωτογραφία του Jose Juarez/Special to Detroit News via AP, επάνω, αστυνομικοί σ’ ένα από τα σημεία της ένοπλης επίθεσης).

Σε διαφορετικές τοποθεσίες

Ο Τζέιμς Γουάιτ, ο αρχηγός της αστυνομίας σε αυτή την πόλη της πολιτείας Μίσιγκαν, διευκρίνισε μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης ότι τα τρία πρώτα θύματα — δυο γυναίκες κι ένας άνδρας — σκοτώθηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες του δυτικού τμήματος του Ντιτρόιτ τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δείτε ακόμα – ΗΠΑ: Εγκλημα – μυστήριο λύθηκε μετά από 34 χρόνια – Το μοιραίο λάθος του δολοφόνου

Αφού αντιλήφθηκε ύποπτο να κοιτάζει στο εσωτερικό αυτοκίνητων, το τέταρτο θύμα, άνδρας, του ζήτησε να απομακρυνθεί προτού δεχθεί με τη σειρά του πυρά, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόπτου — πρόκειται για νεαρό αφροαμερικανό που φοράει μαύρα και κουκούλα — και οι αρχές παρότρυναν όποιον τον αναγνωρίζει να επικοινωνήσει με την αστυνομία το συντομότερο.
Οι επιθέσεις φαίνεται πως διαπράχθηκαν «εντελώς στην τύχη», επέμεινε ο αρχηγός της αστυνομίας Γουάιτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το ένα θύμα «περίμενε λεωφορείο», το δεύτερο «είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του» και το τρίτο «απλώς βρισκόταν στον δρόμο», περιέγραψε.

Δεν υιοθετούν μέτρα

Ο δήμαρχος του Ντιτρόιτ, ο Μάικ Ντάγκαν, δήλωσε από την πλευρά του πως αστυνομικοί θα «σαρώσουν αρκετά τετραγωνικά χιλιόμετρα» καθώς αναμένουν πως ο ύποπτος θα «εμφανιστεί ξανά».

«Ο άνδρας αυτός πυροβόλησε ήδη τέσσερις ανθρώπους», προειδοποίησε. Αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ο ύποπτος συνελήφθη.

Οι ΗΠΑ πλήττονται τρομακτικά συχνά από επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων, ενώ τα μέλη του Κογκρέσου δεν υιοθετούν μέτρα για τον αυστηρότερο έλεγχο της οπλοκατοχής παρότι τάσσεται υπέρ η πλειοψηφία των Αμερικανών.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024