Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πετρέλαιο: Με άνοδο άνω του 3% σήμερα διευρύνονται τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας

Πετρέλαιο: Με άνοδο άνω του 3% σήμερα διευρύνονται τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας

Στις 5 Σεπτεμβρίου το κρίσιμο ραντεβού των κρατών μελών του ΟΠΕΚ+

Μίνι ράλι άνω του 3% καταγράφουν σήμερα, Δευτέρα, οι τιμές του πετρελαίου, διευρύνοντας τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, με φόντο τα σενάρια για πιθανή περικοπή της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+ και την αναζωπύρωση των εχθροπραξιών στη Λιβύη, που κόστισαν τη ζωή σε 32 ανθρώπους μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Θυμίζουμε πως η Σαουδική Αραβία, την περασμένη εβδομάδα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπής στα επίπεδα παραγωγής, το οποίο πηγές συνέδεσαν με μια διαφαινόμενη αύξηση στα επίπεδα προσφοράς από το Ιράν, εφόσον προχωρήσει η αναβίωση της συμφωνίας της Τεχεράνης με τη Δύση.

Διαβάστε επίσης: Το διαζύγιο από το πετρέλαιο μπορεί να είναι μόνιμο

Έτσι, λοιπόν, τα κέρδη του μαύρου χρυσού ξεπερνούν σήμερα το 3%. Το Brent ενισχύεται κατά 3,09% στα 104,03 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό WTI ξεπέρασε και πάλι τα 95 δολάρια, φτάνοντας τα 96,19 με άνοδο 3,13%.

Την περασμένη εβδομάδα το Brent μέτρησε κέρδη της τάξεως του 4,4%, ενώ το αμερικανικό αργό κέρδισε 2,5% με το κλίμα στην αγορά να έχει αλλάξει.

Αλλαγή κλίματος

Θυμίζουμε πως το Μάρτιο, το Brent «έπιασε» ιστορικό υψηλό στα 147 δολάρια το βαρέλι, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όμως από τις αρχές του καλοκαιριού είχε δείξει μια τάση αποκλιμάκωσης, που διεκόπη απότομα εξαιτίας του σήματος από το Ριάντ.

Τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ+, στις τάξεις του οποίου εντάσσεται και η Ρωσία, συνεδριάζει στις 5 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό πως η άνοδος του πετρελαίου περιορίζεται από την ενδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου που σήμερα κατέγραψε υψηλό είκοσι ετών έναντι του ευρώ, μετά τη… γερακίσια στροφή του Τζερόμ Πάουελ, στην ομιλία του στο Τζάκσον Χολ.

«Αν και το ισχυρό δολάριο περιορίζει το εύρος των τιμών των commodities, η πιθανότητα μείωσης της προσφοράς πιθανότατα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ανοδική πορεία των τιμών» επισημαίνει η Τίνα Τενγκ της CMC Markets.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024