Τρίτη 19 Μαϊου 2026
weather-icon 19o
Νότης Μηταράκης: Πολλά ερωτηματικά για το περιστατικό στον Έβρο – Ανταποκριτής ξένου ΜΜΕ παρίστανε τον μεταφραστή

Νότης Μηταράκης: Πολλά ερωτηματικά για το περιστατικό στον Έβρο – Ανταποκριτής ξένου ΜΜΕ παρίστανε τον μεταφραστή

Για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, με πρωτοβουλία του Νότη Μηταράκη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη συνεδρίαση της αρμόδιας Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει θέσει ως στόχο την οικοδόμηση ανθεκτικών και διαχρονικών σχέσεων καλής συνεργασίας με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, δόθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης άδεια σε μέλη – εγγεγραμμένης στο Μητρώο του ΥΜΑ – Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται στη νομική εκπροσώπηση ασυνόδευτων ανηλίκων, να εισέλθουν στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Διαβάστε επίσης: Έβρος: Οι Τούρκοι πίεσαν δια της βίας τους μετανάστες προς το ελληνικό έδαφος

«Παρίστανε τον μεταφραστή για να πάρει συνεντεύξεις»

Στην αντιπροσωπεία της εν λόγω ΜΚΟ, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, σημειώνει ο υπουργός Μετανάστευσης, συμμετείχε ανταποκριτής ξένου μέσου ενημέρωσης, ο οποίος υπέβαλε παραπλανητικό αίτημα εισόδου ως μεταφραστής, ενώ πραγματικός σκοπός της επίσκεψης ήταν να συνομιλήσει και να προχωρήσει σε συνεντεύξεις με ορισμένους εκ των 38 μεταναστών που εντοπίστηκαν προ ολίγων ημερών σε ελληνικό έδαφος, οι οποίοι ακόμη βρίσκονται σε διαδικασίες παροχής εξηγήσεων στις αρμόδιες αρχές, καταγγέλλει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Μετά λύπης μας, διαπιστώνουμε ότι παραβιάστηκαν κατ’ ελάχιστο οι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και εμπιστευτικότητας, όπως υπαγορεύονται στο Γενικό Κανονισμό Λειτουργίας των δομών φιλοξενίας, καθώς και ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος επέλεξε συνειδητά τον εμπαιγμό των ελληνικών αρχών», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Και σημειώνεται ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου «θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες».

Αναφορικά με το περιστατικό, επισημαίνεται ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Για το περιστατικό στον Έβρο παραμένουν πολλά ερωτηματικά, καθώς διαφαίνονται ήδη σημαντικές ανακολουθίες στα γεγονότα και στις περιγραφές».

Συνολικά για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, με πρωτοβουλία του κ. Μηταράκη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 16:00 συνεδρίαση της αρμόδιας Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 19 Μαϊου 2026
Cookies