Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – Βόλος 0-1: Τι ‘χες ΑΕΚ, τι ‘χα πάντα…

ΑΕΚ – Βόλος 0-1: Τι ‘χες ΑΕΚ, τι ‘χα πάντα…

Νέα σεζόν, ίδια… ήθη κι έθιμα για την ΑΕΚ που πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και ηττήθηκε για δεύτερη σερί σεζόν από τον Βόλο (0-1) στην έδρα της, χάνοντας από νωρίς έδαφος της βαθμολογία.

Πέρσι ήταν στο άδειο ΟΑΚΑ. Φέτος στην κατάμεστη Ριζούπουλη. Για δεύτερη σερί σεζόν ο Βόλος φεύγει νικητής από την έδρα της ΑΕΚ της οποίας επικράτησε με 1-0 χάρη σε ένα πολύ όμορφο γκολ του Ντέλετιτς.

Αμύνθηκαν εξαιρετικά οι φιλοξενούμενοι που κράτησαν σχετικά εύκολα το αποτέλεσμα κόντρα στην Ένωση που έπαιζε στο μισό γήπεδο τους φιλοξενούμενους σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό.

Με «συνταγή» Λαμίας ο Αλμέιδα

Όπως ξεκίνησε το παιχνίδι με τη Λαμία, έτσι παρατάχθηκε κόντρα και στον Βόλο η ΑΕΚ. Ο Αλμέιδα επέλεξε και πάλι 3-5-2, με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Ο Βίντα ήταν σε ρόλο δεξιού στόπερ, ο Χατζισαφί στα αριστερά και ο Τζαβέλλας στο κέντρο της τριάδας.

Ο Άμραμπατ είχε όλη τη δεξιά πλευρά, ο Τσούμπερ την αριστερή, με τον Σιμάνσκι κόφτη και τους Πινέδα και Γιόνσον να είναι μπροστά από τον Πολωνό. Ο Αραούχο ήταν στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μάνταλο λίγο πιο πίσω του.

Από την άλλη, ο Κώστας Μπράτσος που επέστρεψε στον Βόλο επέλεξε τους: Κλέιμαν, Άλχο, Λούνα, Σιέλη, Εσκοβάλ, Τσοκάνη, Μεταξά, Ντέλετιτς, Φερνάντες, Σάτκε και Φαν Βέερτ.

Εξαιρετικός ρυθμός και γκολάρα από Ντέλετιτς

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το παιχνίδι στη Ριζούπολη. ΑΕΚ και Βόλος μπήκαν στο ματς έχοντας διάθεση να επιτεθούν, με τον Βόλο να είναι αυτός που απείλησε πρώτος με δύο σουτ από Φερνάντες και Μεταξά, αλλά ο Στάνκοβιτς δεν είχε πρόβλημα.

Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να χτυπήσουν από την πλευρά του Άμραμπατ στο ξεκίνημα, έβρισκαν εύκολα χώρους και ο Αλμέιδα έκανε άμεσα παρατηρήσεις στον Μαροκινό. Στο 7ο λεπτό ήταν σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει, αλλά το σουτ του Αραούχο κόντραρε σε αμυντικούς και στο 18’ ο Φερνάντες με νέο σουτ, κέρδισε κόρνερ.

Από την εκτέλεσή του, οι παίκτες της Ένωσης δεν απομάκρυναν και ο Ντέλετιτς με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Μάλιστα δεν πανηγύρισε το γκολ του λόγω της θητείας του στην ΑΕΚ.

Κοντά στο 1-1 η ΑΕΚ

Στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι άρχισαν να εκνευρίζονται βλέποντας τον Βόλο να κλείνει εξαιρετικά τους χώρους και έπρεπε να φτάσουμε στο 32’ για την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ.
Τσούμπερ και Γιόνσον συνδυάστηκαν υπέροχα, ο πρώτος έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά είδε τον Κλέιμαν να πραγματοποιεί εκπληκτική απόκρουση στο πλασέ που επιχείρησε και να κρατά το μηδέν. Η ΑΕΚ πίεσε, έκλεισε τον Βόλο στην περιοχή του, αλλά δεν κατάφερε να βρει άλλη ευκαιρία μέχρι το ημίχρονο.

Πίεση, χωρίς μεγάλες ευκαιρίες

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Αλμέιδα πέρασε στο ματς Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς αντί των Μάνταλου και Άμραμπατ, αλλά η εικόνα της Ένωσης δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Το ματς παιζόταν στο μισό γήπεδο, με τον Βόλο ωστόσο να κρατάει με σχετική άνεση το μηδέν. Ένα σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 51′ μπλόκαρε εύκολα ο Κλέιμαν, με τον χρόνο να περνά και τους «κιτρινόμαυρους» να αγχώνονται.

Στο 64′ ο Γκαρσία επιχείρησε να σκοράρει με μία επικίνδυνη σέντρα-σουτ και στο επόμενο λεπτό ο Ρότα πέρασε στο ματς, με τον Αλμέιδα να μετατρέπει το σύστημα σε 4-4-2 ουσιαστικά. Η ΑΕΚ ανέβασε την πίεσή της, αλλά ο Βόλος είχε κλείσει καλά τους χώρους και οι παίκτες της Ένωσης επιχειρούσαν κυρίως σέντρες τις οποίες «καθάριζε» εύκολα ο Κλέιμαν.

Μία κεφαλιά του Τζαβέλλα από κόρνερ έφυγε άουτ στο 75′ και τρία λεπτά μετά ο Φαν Βέερτ είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς στην κόντρα, αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα. Κάποιες τελικές με Γκαρσία και Αλμπάνη δεν αποτέλεσαν ουσιαστικό κίνδυνο για τον Βόλο που στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Τσοκάνη, αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ. Το 0-1 δεν άλλαξε και ο Βόλος πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη, με τους οπαδούς της ΑΕΚ να αποδοκιμάζουν για όσα (δεν) είδαν.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (82′ Αλμπάνης), Πινέδα (65′ Ρότα), Τσούμπερ, Άμραμπατ (46′ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (46′ Λιβάι Γκαρσία), Αραούχο.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Άλχο, Τσοκάνης, Μεταξάς (56′ Ματίγια), Πάολο Φερνάντες, Ντέλετιτς (80′ Πίρινεν), Βίκτορ Φερνάντεθ (71′ Ουές), Φαν Βέερτ.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024