Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οκλαχόμα: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης - Είχε σκοτώσει φίλο του με σφυρί το 1997

Οκλαχόμα: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης – Είχε σκοτώσει φίλο του με σφυρί το 1997

Ο θανατοποινίτης Τζέιμς Κόντινγκτον, που είχε σκοτώσει φίλο του με σφυρί επειδή δεν του έδινε χρήματα για ναρκωτικά, ζήτησε να μετατραπεί η ποινή του σε ισόβια κάθειρξη αλλά ο κυβερνήτης της Οκλαχόμα απέρριψε το αίτημα.

Αμερικανός θανατοποινίτης 50 ετών εκτελέστηκε χθες Πέμπτη στην Οκλαχόμα, αφότου ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας απέρριψε το αίτημά του για μετατροπή της ποινής σε ισόβια κάθειρξη.

Είχε ομολογήσει

Ο Τζέιμς Κόντινγκτον, ο οποίος είχε ομολογήσει τη δολοφονία με σφυρί ενός άνδρα το 1997, άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από τη θανατηφόρα ένεση που του χορηγήθηκε στις φυλακές του Μακάλιστερ (φωτογραφία, επάνω, από readfrontier.org).

Δείτε ακόμα – Εκτελείται ο θανατοποινίτης που έγινε ορθόδοξος μοναχός και βαπτίστηκε «Εφραίμ»

Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στις 10:16 (τοπική ώρα) κατόπιν της προβλεπόμενης διαδικασίας που ακολουθήθηκε «χωρίς προβλήματα», σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η Οκλαχόμα, μια συντηρητική πολιτεία στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ, επανέφερε τις εκτελέσεις θανατοποινιτών τον Οκτώβριο του 2021, ύστερα από διακοπή έξι ετών λόγω «προβλημάτων» κατά την επιβολή της εσχάτης των ποινών.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του Κλέιτον Λόκετ, ο οποίος ξεψύχησε 43 λεπτά μετά τη χορήγηση της ένεσης λόγω της χρήσης ενός μη δοκιμασμένου θανατηφόρου κοκτέιλ ουσιών. Η Οκλαχόμα είναι η αμερικανική πολιτεία με τις περισσότερες εκτελέσεις θανατοποινιτών το 2022, τρεις μέχρι σήμερα.

Ζήτησε επιείκεια

Ο Τζέιμς Κόντινγκτον είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τον φόνο του φίλου του, Αλμπερτ Χέιλ (73 ετών) με σφυρί, το 1997. Το θύμα είχε αρνηθεί να του δώσει χρήματα για να αγοράσει ναρκωτικά.

Πολιτειακή επιτροπή για τις απονομές χάριτος και τις αποφυλακίσεις είχε ζητήσει επιείκεια για τον Τζέιμς Κόντινγκτον, αλλά ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Κέβιν Στιτ απέρριψε το αίτημά του.

Συνολικά δέκα θανατοποινίτες έχουν εκτελεστεί στις ΗΠΑ από την αρχή του έτους, οι περισσότεροι σε νότιες πολιτείες, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών για τη Θανατική Ποινή (DPIC).

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024