Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης: Παρακολουθούσαν το κινητό μου από το 2015

Βαρουφάκης: Παρακολουθούσαν το κινητό μου από το 2015

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στον πρωθυπουργό, ενώ πέταξε τη δική του βόμβα εμπλέκοντας στη δική του παρακολούθηση την αμερικανική NSA και την τρόικα.

«Η πρωθυπουργία σας τελείωσε», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ήδη από τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του στη Βουλή για την υπόθεση των υποκλοπών προϊδεάζοντας για την ιδιαιτέρως επιθετική στάση που θα κρατούσε.

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «κουρέλιασε το Σύνταγμα», ότι προσπάθησε να αποφύγει την ευθύνη, αλλά τελικά «καταντήσατε και ένοχος και εξευτελισμένος», ενώ μίλησε και για «οικογενειακή παράδοση», αναφέροντας πως «ότι ήταν για τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη ο Γρυλλάκης ήταν για εσάς ο Δημητριάδης. Ο κοριός του πατέρα σας ήταν ο Μαυρίδης ο δικός σας ο Κοντολέων».

Για τη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης απασφάλισε την βόμβα της δικής του παρακολούθησης από το 2015, όπως είπε, εμπλέκοντας την αμερικανική NSA και την τρόικα.

«Μητσοτάκης τέλος»

Σε ειρωνικό τόνο ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Βαρουφάκης. «Είπατε ότι θα με ακούσετε πολύ προσεκτικά κύριε Πρωθυπουργέ και με διαπέρασε μια ανατριχίλα, ελπίζω άδικα, ελπίζω ότι δεν εννοούσατε το ίδιο προσεκτικά όπως με τον κ. Ανδρουλάκη».

Συνέχισε προεξοφλώντας το τέλος της κυβέρνησης. «Ακούγοντας σας να μιλάτε με στόμφο: »Δεν θα επιτρέψω να γίνει η χώρα αιχμάλωτη (…)» κι άλλα τέτοια ηρωικά, σκέφτηκα: Δεν έχει καταλάβει αυτό που όλοι ξέρουμε; Τέλος η Πρωθυπουργία σας. Το χειροκρότημα των βουλευτών σας, δεν το καταλάβατε, πρόβα αποχαιρετισμού ήταν. Φούσκα ήσασταν και σαν φούσκα σκάσατε δεν έχει σημασία το γιατί και το πως αλλά το πρότζεκτ Μητσοτάκης ξανά Πρωθυπουργός σε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ακυρώθηκε. Τυχαία; Επειδή κάποιους θίξατε; Δεν γνωρίζω και δεν έχει σημασία.»

Για τον λαό όμως, συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης, «δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποιος πρωθυπουργός βάζει πλάτες στην λεηλασία του από τους ολιγάρχες».

«Κάθε μνημόνιο ξεπαστρεύει και έναν πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «η αποκαθήλωση Μητσοτάκη είναι απαραίτητη για να αναβιώσει η ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα. Θα φέρει ηθική και πολιτική ανακούφιση στην πλειοψηφία που δεν ανέχεται πια εσάς, τη Μητσοτακης ΑΕ, τον ναρκισσισμό σας, την οικογενειοκρατία σας, την αφέλεια σας, τα ψεύδη που με τόση ευκολία αραδιάζετε – π.χ. σήμερα που τολμήσατε να πείτε ότι οι παρακολουθήσεις βοήθησαν στην εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής  -ψευδέστατο, σύμφωνα με την δικογραφία που δείχνει πως οι βουλευτές της ΧΑ ποτέ δεν παρακολουθήθηκαν».

«Εγκαθιδρύσατε τον Ερντογανισμό, τον εξορμπανισμό»

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι εγκαθιδρυσε τον Ερντογανισμό και τον εξορμπανισμό του πολιτικού συστήματος. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «πράγματι, η κατρακύλα προς την νεοαποικιοκρατία, την Χρεοδουλοπαροικία, που εγκαθίδρυσε η τρόικα, ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ. Απαίτησε νέο αυταρχισμό για να επιβληθεί. Εισήχθη η πλήρης αδιαφάνεια της εξουσίας τότε που ούτε οι υπουργοί δεν διαβάζατε τους μνημονιακούς νόμους που ψηφίζατε. Τσιμεντώθηκε αυτό το καθεστώς της απολυταρχίας επί Σαμαρά-Βενιζέλου. Νομιμοποιήθηκε εξ αριστερών από τον κ. Τσίπρα.»

» Προεκλογικά το 2019, το ΜέΡΑ25 προειδοποιούσε: Μια κυβέρνηση Μητσοτάκη θα στήσει μια νέα ολιγαρχική λεηλασία των πολλών στα θεμέλια του 4ου Μνημονίου του Αυγούστου του 2018 κάτι που θα απαιτήσει νέες δόσεις αυταρχισμού. Έτσι κι έγινε: τον Ερντογανισμό, τον εξορμπανισμό, εσείς τον εγκαθιδρύσατε προσωπικά, μαζί με τα απολειφάδια του ΛΑΟΣ του κύριου κορμού της κυβέρνησής σας. Για αυτό είναι σωστό και πρέπον αυτό που βλέπουμε σήμερα: το προαναγγελθέν τέλος σας.»

Εξηγώντας δε την αναφορά του στο ΛΑΟΣ σημείωσε: «Σας θυμίζω ότι τον Φλεβάρη του 2008 ο δικός σας τότε υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε νομοσχέδιο με το οποίο αφαιρούσε τις δικλίδες δημοκρατικού ελέγχου της ΕΥΠ που προβλέπονταν στον νόμο του ΠΑΣΟΚ του 1994. Μόνο το ΛΑΟΣ υπερψήφισε, μαζί με την ΝΔ.»

» Αυτό που σπάει κόκκαλα όμως είναι ότι τότε, τον Φλεβάρη του 2008, η μόνη αντίρρηση του ΛΑΟΣ στο νόμο Παυλόπουλου για την ΕΥΠ ήταν ότι, για το ΛΑΟΣ, με επιχειρηματολογούντες τον κ. Πλεύρη, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βελόπουλο, η ΕΥΠ έπρεπε να υπαχθεί απευθείας στον πρωθυπουργό, κάτι που απέκλεισε κατηγορηματικά ο κ. Παυλόπουλος: »Δεν είναι δουλειά του πρωθυπουργού στο κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα να είναι θεσμικός προϊστάμενος της ΕΥΠ. Αυτό θα ταίριαζε σε άλλα καθεστώτα, όχι σε δημοκρατικό καθεστώς». Εσείς πήρατε την ΕΥΠ στα χέρια σας. Και, όταν έσκασε η βόμβα, τα νίψατε: »Δεν γνώριζα. Αν το ήξερα δεν θα το είχα επιτρέψει»»

«Καταλήξατε και ένοχος και εξευτελισμένος»

«Διαλέγετε τον εξευτελισμό για να πείσετε ότι δεν είστε ένοχος αλλά τελικά καταλήξατε και ένοχος και εξευτελισμένος» είπε ο κ. Βαρουφάκης κλιμακώνοντας την επίθεση.

«Έχετε βέβαια και μια οικογενειακή παράδοση που νιώσατε την ανάγκη να τιμήσετε: Ό,τι ήταν ο Στρατηγός Γρυλλάκης για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 1990-93, δηλαδή ο στενότερος, ο εξ απορρήτων συνεργάτης του, ήταν για εσάς ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Και, όπως ο Μαυρίκης ήταν ο τότε «κοριός» του πατέρα σας, εσείς είχατε τον Κοντολέωντα για τον οποίο η Μητσοτάκης Α.Ε. έφτιαξε customized νομοθεσία ώστε να μεταμορφωθεί από εταιρικό της και οικογενειακό σας κοριό σε εθνικό κοριό, τοποθετώντας τον επικεφαλής μιας ΕΥΠ που είχατε πάρει στα χέρια σας».

Το ελληνικό Watergate

Ο κ. Βαρουφάκης χρέωσε στον πρωθυπουργό το «ελληνικό Watergate», όπως χαρακτηρικά ανέφερε, σημειώνοντας «Εδώ μιλάμε για το Ελληνικό Watergate έτσι το αποκαλεί η εφημερίδα που αποκάλυψε το Watergate, η Washington Post. Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, κομμουνιστές, οπαδούς του ΜέΡΑ; Να σας δω αν κοτάτε.»

Με παρακολουθούσαν από το 2015

«Έρχομαι τώρα στο ερώτημα που μου θέσατε για όσα έχω καταθέσει στη Βουλή και έχω γράψει σε βιβλίο μου. Ισχύει κάθε λέξη που έγραψα ή είπα δεν ισχύουν τα λόγια που τα τρολς της ΝΔ έβαλαν στο στόμα μου. Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολουθούσε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ναι, είναι αλήθεια ότι το τηλέφωνό μου παρακολουθείτο από το 2015 έως και τουλάχιστον το 2020 κυρίως από την NSA κάτι που έχει αποδειχθεί με αδιάσειστα στοιχεία στα ισπανικά δικαστήρια, στοιχεία που είναι στη διάθεσή σας αν τα θέλετε και συμπεριλαμβάνουν στην δικογραφία των ισπανικών δικαστηρίων τα περιεχόμενα του κινητού μου, βίντεο και ηχογραφημένες συνομιλίες μου.»

Mάλιστα ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε και μια ιδιωτική του συνομιλία με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, ο οποίος, όπως είπε, του είχε εξηγήσει ότι «δεν παρακολουθώ Έλληνες πολίτες, παρά μόνο όσους μιλούν με ξένους που είναι στο στόχαστρο της ΕΥΠ».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Βαρουφάκης και στο στιλ του κ. Ρουμπάτη σε αντίθεση με τον κ. Κοντολέων.

«Όσο για τον κ. Ρουμπάτη, τον Αρχηγό της ΕΥΠ υπό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον αντίθετα με τον σεκιουριτά που βάλατε εσείς είχε κι ένα στυλ, μια μόρφωση. Θυμάμαι τα γέλια στενού μου συνεργάτη όταν ο κ. Ρουμπάτης του είπε πόσο συγκινήθηκε με όσα ο συνεργάτης μου είπε κάποια στιγμή, σε κάποιο τηλεφώνημα, σε τροϊκανό».

«Πλημμελήματα όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στα δικά σας εγκλήματα»

«Ναι, εγκάλεσα δημοσίως τον κ. Ρουμπάτη για πρακτικές από το σκοτεινό παρελθόν της ΚΥΠ και συγκεκριμένα ότι διέδιδε ψεύδη για τις συζητήσεις μου με τροϊκανούς και, συγκεκριμένα, ότι έλεγε ψευδώς σε μέλη της κυβέρνησής μας ότι τα είχα βρει με τον Σόιμπλε» είπε ο κ. Βαρουφάκης για να προσθέσει:

«Έχω πει κι άλλα όμως κ. Μητσοτάκη που επιλεκτικά δεν αναφέρετε:

Για τα βανάκια της γερμανικής πρεσβείας που έκοβαν βόλτες έξω από τα υπουργεία μας.

Για το τηλεφώνημα από τον Λευκό Οίκο στον Jeffrey Sachs, 10 λεπτά μετά από συνομιλία μας, να τον ρωτήσουν αν πιστεύει αυτά που του είπε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών.

Ναι, κε Μητσοτάκη, το ΜέΡΑ25 εγκαλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ  επειδή άφησαν τον δικό τους αρχηγό της ΕΥΠ να σπέρνει ψεύδη προ του δημοψηφίσματος, επειδή επί Προεδρίας Βούτση, εδώ στη Βουλή, δεν ενημέρωνε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εκθετικά αυξανόμενες άρσεις απόρρητου Ελλήνων πολιτών, επειδή δεν επανέφερε τουλάχιστον τις δημοκρατικές δικλείδες προστασίας των πολιτών του νόμου του 1994 του ΠΑΣΟΚ.

Αυτά όμως είναι πλημμελήματα μπροστά στα δικά σας προσωπικά εγκλήματα κύριε Μητσοτάκη.

• Δεν πήρε ο Τσίπρας την ΕΥΠ υπό τον έλεγχό του αμέσως μετά την εκλογική του νίκη…
• Δεν διόρισε ο Τσίπρας επικεφαλής της ΕΥΠ σεκιουριτά χωρίς καν τυπικά προσόντα, κόβοντας και ράβοντας τον νόμο ώστε να το πετύχει…
• Δεν διόρισε ο Τσίπρας τον ανιψιό του να επιβλέπει στο Μαξίμου τις παρακολουθήσεις…
• Δεν πιάστηκε η ΕΥΠ του Τσίπρα να παρακολουθεί δημοσιογράφους και Πρόεδρο ΚΟ…
• Δεν δήλωσε βλαξ ο Τσίπρας, ότι δήθεν δεν ήξερε, μετά την αποκάλυψη της αλήθειας
• Δεν στράφηκε εναντίον του Τύπου ως ένας έλλην Ερντογάν για να ξεπλύνει την ντροπή του.

Εσείς τα κάνατε όλα αυτά κε Μητσοτάκη. Για αυτό τελειώσατε. Κι αν δεν το έχετε ακόμα καταλάβει, θα το καταλάβετε.»

Θα στηρίξουμε την πρόταση ΠΑΣΟΚ

Τέλος, όσον αφορά την Εξεταστική Επιτροπή, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε «εμείς την Δευτέρα θα υπερψηφίσουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο Πρόεδρος ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ένα από τα θύματα του Μητσοτακικού εταιρικού παρακράτους. Δεν θα δώσουμε πάτημα στον κ. Μητσοτάκη να συμψηφίσει τα εγκλήματά του με απαράδεκτες καταστάσεις του παρελθόντος.»

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έσπευσε να προσθέσει ότι «Θα ζητήσουμε όμως να διερευνηθούν 3 συγκεκριμένα πράγματα:

1. Η παρακολούθηση ανθρώπων του ΚΚΕ.
2. Το πως και το γιατί, όπως με ενημέρωσε χτες ο κ. Ράμμος, ως Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απόρρητου των Τηλεπικοινωνιών, ο ίδιος δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ποιοι έλληνες πολίτες παρακολουθούνται, το αν ο εισαγγελέας εφετών που δίνει το πράσινο φως για τις παρακολουθήσεις έμαθε ποτέ ότι έδωσε άδεια για την παρακολούθηση δημοσιογράφου, πολιτικού αρχηγού.
3. Τι έκανε και τι κάνει η ΕΥΠ μετά το 2005 για να αποτρέπει την NSA όταν Πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής και τον παρακολουθούσαν το 2005 όπως επιβεβαιώνει το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με αριθμό 3269/2017, όπου παρακολουθούνταν ο Πρωθυπουργός, η σύζυγός του, το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και άλλοι 100 αξιωματούχοι του ελληνικού κράτους.»

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024