Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανηγυρικά στα προημιτελικά του παγκόσμιου η Εθνική παίδων

Πανηγυρικά στα προημιτελικά του παγκόσμιου η Εθνική παίδων

Με την ώθηση του κόσμου και τη σαφή ανωτερότητα του έμψυχου υλικού της, η Εθνική παίδων επιβλήθηκε με 12-5 επί της Αυστραλίας στον χιαστί, πέτυχε τον πρώτο μεγάλο στόχο και θα αγωνιστεί πλέον στον αυριανό προημιτελικό (Πέμπτη 25/8, 20:30) κόντρα στην Κροατία, με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά και τη διεκδίκηση των μεταλλίων.

Με επιβλητική εμφάνιση, η Εθνική υδατοσφαίρισης των παίδων νίκησε 15-8 την Αυστραλία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ16, που φιλοξενείται στο Βόλο. Η ομάδα του Φώντα Λεμπέση έχει μπροστά της αύριο (25/8), την αναμέτρηση με την παραδοσιακά ισχυρή Κροατία, στο σημαντικότερο παιχνίδι του τουρνουά, όπου μία νίκη θα τη βάλει στην τετράδα και τη ζώνη των μεταλλίων.

Το αποψινό νοκ-άουτ ματς για τη φάση των «16» βρήκε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έτοιμο και αποφασισμένο να μην αφήσει περιθώρια στους Αυστραλούς. Με τη συμπαράσταση των φιλάθλων που γέμισαν τις εξέδρες του Εθνικού κολυμβητηρίου του Βόλου, οι Ελληνες διεθνείς χρειάστηκαν τρία λεπτά για να… ζεσταθούν και να μετατρέψουν το αρχικό 2-2 σε 7-2, στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Από κει και μετά η εθνική δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και έφτασε πανηγυρικά στη νίκη.

Τα εξάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Αυστραλία): 2-5, 1-2, 1-4, 4-4

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Κόουλ, Μπράουν 1, Μάρτιν, Μάτσιτς 1, Ιζαρντ, Λάμπερτ, Κόνορς 1, Μορντς 1, Σόπιν 1, Γουέμπερ, Μαγκασάνικ 1, Κόρατς 2, Μάρκαρτ

ΕΛΛΑΔΑ: Μαυριόπουλος, Λυκούδης 2, Κόκκινος 2, Καρατζάς 2, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης, Μητράκης 1, Ζαχόπουλος 2, Σιαμάς 2, Μπελέσης 1, Χωματάς, Κρατημένος

Στα υπόλοιπα ματς της φάσης των «16», τα φαβορί επικράτησαν, όχι πάντα εύκολα. Η Ιταλία έχασε διαφορά πέντε τερμάτων (6-1) απέναντι στη Γερμανία και χρειάστηκε ένα γκολ στα 29″ πριν τη λήξη για να πάρει τη νίκη με 8-7 και την πρόκριση στα προημιτελικά, ενώ και η Κροατία επικράτησε πολύ δύσκολα της Βραζιλίας (6-4), με δύο γκολ στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης.

Σαφώς πιο εύκολα πέρασαν το Μαυροβούνιο, η Ουγγαρία και η Σερβία, ενώ στο ντέρμπι των αουτσάιντερ, η Τουρκία νίκησε 13-8 τη Μάλτα και πανηγύρισε μία σημαντική επιτυχία, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα:

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Μαυροβούνιο-Ιαπωνία 16-9

Σλοβενία-Ισπανία 3-13

Βραζιλία- Κροατία 4-6

Ιταλία-Γερμανία 8-7

ΗΠΑ-Ουγγαρία 4-15

Μάλτα-Τουρκία 8-13

Αίγυπτος-Σερβία 5-10

Αυστραλία-Ελλάδα

Οι αυριανοί (25/8) προημιτελικοί:

Μαυροβούνιο-Ισπανία

Κροατία-Ελλάδα

Ιταλία-Ουγγαρία

Τουρκία-Σερβία

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024