Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Politico: Τι απάντησε η Αθήνα στην Κομισιόν για τις υποκλοπές

Politico: Τι απάντησε η Αθήνα στην Κομισιόν για τις υποκλοπές

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι στην «απάντηση επαναλαμβάνεται ότι οι ελληνικές αρχές είναι στη διάθεση της Επιτροπής

Την απαντητική επιστολή της Αθήνας προς την Κομισιόν στις 2 Αυγούστου 2022 σχετικά με τη υπόθεση των υποκλοπών δημοσιεύει το Politico.

Την επιστολή υπογράφει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στην ΕΕ και σύμφωνα με το Politico αναφέρεται: «Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η εθνική ασφάλεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με απόλυτη ευαισθησία, θα θεωρούσαμε συνετό στο μέλλον να αποφύγουμε να υιοθετούμε αυτολεξεί συγκεκριμένα δημοσιεύματα που προέρχονται από πολιτικά μέσα ενημέρωσης που δεν διακρίνονται πάντα για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητά τους».

Διαβάστε επίσης: Το χρονοδιάγραμμα των συνεδριάσεων στη Βουλή – Την Παρασκευή διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι πολιτικοί αρχηγοί

Και σε ένα δεύτερο απόσπασμα της εν λόγω επιστολής, αναφέρεται: «Πιστεύω ειλικρινά ότι ένα τέτοιο πρώτο βήμα θα ήταν πιο εποικοδομητικό και αποτελεσματικό, από ό,τι η αμμελητί εκκίνηση διαδικασίας γραπτής αλληλογραφίας, βασισμένης σε δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης που εν πολλοίς μένει να αποδειχθεί αν είναι τεκμηριωμένα».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι στην «απάντηση επαναλαμβάνεται ότι οι ελληνικές αρχές είναι στη διάθεση της Επιτροπής, σε πνεύμα συνεργασίας και εργάζονται μαζί ως ομάδα για την κοινή μας υπόθεση για την προστασία του κράτους δικαίου».  Αλλά το δημοσίευμα ερμηνεύει ότι «το μήνυμα της Αθήνας είναι ηχηρό και ξεκάθαρο: σταματήστε να ανακατεύεστε».

«Πιστεύω πραγματικά ότι ένα τέτοιο πρώτο βήμα θα ήταν πιο εποικοδομητικό από το να μπούμε σε διαδικασία αλληλογραφίας βασισμένη σε αναφορές στα ΜΜΕ που μένει να αποδειχθούν εάν είναι τεκμηριωμένες» αναφέρεται σε άλλο σημείο της επιστολής.

Ηλιόπουλος: Το Politico επιβεβαιώνει την προσπάθεια συγκάλυψης

«Η σημερινή αποκάλυψη του Politico επιβεβαιώνει πως μόνος στόχος του κ. Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή, ήταν η συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Όσο και να προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο, όλα θα αποκαλυφθούν: και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνταν από το παρακράτος του, όπως δεν μπόρεσε να διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και το ρεσάλτο στα μυστικά κονδύλια υπουργείων μέσα από απόρρητες συμβάσεις, που θα είναι το επόμενο κεφάλαιο των αποκαλύψεων»», σημειώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024