Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Στα άκρα Μόσχα - Κίεβο στη σκιά της δολοφονίας της Ντούγκινα

Ρωσία: Στα άκρα Μόσχα – Κίεβο στη σκιά της δολοφονίας της Ντούγκινα

Η 29χρονη οδηγούσε το αυτοκίνητο του πατέρα της, όταν αυτό εξερράγη, με ρωσικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε κάτω από το κάθισμα του οδηγού

Απρόβλεπτες αναμένονται οι εξελίξεις μετά την δολοφονία της κόρης του ιδεολόγου -και για κάποιους «εγκεφάλου του Πούτιν»- Αλεξάντερ Ντούγκιν σε έκρηξη αυτοκινήτου κοντά στη Μόσχα, καθώς ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο για σκληρό και κατάπτυστο έγκλημα.

Την ίδια στιγμή, η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ανέφερε ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Μαύρες μνήμες ξυπνούν στη Ρωσία – Η πραγματική σχέση του Ντούγκιν με τον Πούτιν

Υπενθυμίζεται ότι η 29χρονη οδηγούσε το αυτοκίνητο του πατέρα της, όταν αυτό εξερράγη, με ρωσικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε κάτω από το κάθισμα του οδηγού.

Αμέσως ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία από τις ρωσικές Αρχές, με την FSB να ισχυρίζεται πως ο δράστης του εγκλήματος φέρεται να είναι πολίτης της Ουκρανίας, η οποία διέφυγε στην Εσθονία.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο ντοκουμέντο – Η φερόμενη δολοφόνος της κόρης του εγκεφάλου του Πούτιν

Αλεξάντερ Ντούγκιν: Τρομοκρατική ενέργεια του ουκρανικού ναζιστικού καθεστώτος

Δήλωση για το θάνατο της κόρης του έκανε και ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος φέρεται να νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο αμέσως μετά το δυστύχημα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το θάνατό της ως «τρομοκρατική ενέργεια του ουκρανικού ναζιστικού καθεστώτος».

«Ήταν μια όμορφη ορθόδοξη κοπέλα, πατριώτισσα, πολεμική ρεπόρτερ και φιλόσοφος. Οι ομιλίες και τα ρεπορτάζ της ήταν πάντα εμπεριστατωμένα και βασισμένα σε αποδείξεις. Ποτέ δεν κάλεσε σε βία και πόλεμο. Ήταν ανερχόμενο αστέρι, στην αρχή του ταξιδιού της. Οι εχθροί της Ρωσίας την σκότωσαν με κακία, κρυφά και αθόρυβα» είπε και πρόσθεσε.

«Οι καρδιές μας δεν λαχταρούν μόνο για εκδίκηση… χρειαζόμαστε τη νίκη (σ.σ. στον πόλεμο)».

Τι λέει το Κίεβο μετά τις κατηγορίες της Μόσχας

Στην πρώτη αντίδραση του Κιέβου μετά τις κατηγορίες, ο προεδρικός σύμβουλος Μιχαϊλο Ποντόλιακ κάνει λόγο για ρωσική προπαγάνδα και χαρακτηρίζει τις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας «οχιές».

«Η ρωσική προπαγάνδα ζει σε έναν φανταστικό κόσμο: Ουκρανή γυναίκα και το 12χρονο παιδί της θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την ανατίναξη του αυτοκινήτου της προπαγανδίστριας Ντούγκινα. Παραδόξως, δεν βρήκαν επί τόπου την «εσθονική βίζα». Οι οχιές στις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας ξεκίνησαν έναν ενδοφυλετικό αγώνα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, σύμφωνα με τον Guardian, ανώτερος ουκρανός αξιωματούχος επανέλαβε τη Δευτέρα την άρνηση της εμπλοκής του Κιέβου στη βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο, υποστηρίζοντας ότι το θύμα και ο πατέρας της δεν ήταν στρατηγικά σημαντικές προσωπικότητες.

«Ποιος είναι ο λόγος για να το κάνουμε αυτό;» αναρωτήθηκε ένας από αυτούς, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι ήθελαν νεκρό τον «εγκέφαλο του Πούτιν» – Οι σχέσεις με το Κρεμλίνο και η ομιλία την παραμονή του πολέμου

Η επόμενη μέρα

Πάντως η δολοφονία της Ντούγκινα φαίνεται πως αναζωπυρώνει τους φόβους για νέα κλιμάκωση από πλευράς Ρώσων στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Παρόλο που το Κρεμλίνο είχε αρχικά επιλέξει να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, οι ισχυρισμοί της FSB, Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας, ανέτρεψαν τα δεδομένα και πλέον οι ισορροπίες σε Μόσχα και Κίεβο είναι οριακές.

Σύμφωνα με τους ρώσους ειδικούς ερευνητές, η δολοφονία της Ντούγκινα σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας ότι οι δράστες διέφυγαν στην Εσθονία μετά τη δολοφονία.

Ήδη, αμέσως μετά τη δολοφονία της Ντούγκινα -πόσω μάλλον τώρα- ο φόβος για βίαια αντίποινα της Ρωσίας προς την Ουκρανία έχει ενταθεί με το σενάριο οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου να είναι ραγδαίες να συγκεντρώνει όλο και περισσότερες πιθανότητες. Κι αυτό καθώς για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή, η Ουκρανία θα έχει «φτάσει» μέχρι τη Μόσχα και μέχρι μια οικογένεια που φέρεται να έχει στενούς δεσμούς με τα πιο υψηλά κλιμάκια του Κρεμλίνου, εάν βεβαίως ισχύουν όλα όσα καταλογίζει η Μόσχα στο Κίεβο.

Στον απόηχο της αυτής της επίθεσης, λοιπόν, οι ουκρανικές δυνάμεις ετοιμάζονται για κλιμάκωση ρωσικών επιθέσεων, με το βλέμμα στην 24η Αυγούστου, ημέρα πιο εορτάζεται η ανεξαρτησία της χώρας.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024