Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρεζίλι έγινε ξανά η ΕΠΟ: Έβαλε στην κλήρωση του Κυπέλλου ομάδα που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής

Ρεζίλι έγινε ξανά η ΕΠΟ: Έβαλε στην κλήρωση του Κυπέλλου ομάδα που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής

Απίστευτο και όμως… ελληνικό, με την ΕΠΟ του Μπαλτάκου να γίνεται για μια ακόμα φορά ρεζίλι – Τι συνέβη.

ΕΠΟ το… μεγαλείο σου! Για μια ακόμα φορά η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έγινε ρεζίλι, με τους… φωστήρες του Πάρκου Γουδή να συμπεριλαμβάνουν στην κλήρωση του Κυπέλλου ομάδα που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Απίστευτο και όμως… αληθινό.

Μια ακόμα αποτυχία της ΕΠΟ του Τάκη Μπαλτάκου, με την Ελληνική Ομοσπονδία να εκδίδει ανακοίνωση και να παραδέχεται την γκάφα της, γνωστοποιώντας παράλληλα την ακύρωση της κλήρωσης και τη διεξαγωγή νέας την ερχόμενη Τετάρτη (24/8).  Ομως, τι ακριβώς συνέβη;

Η ομάδα που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής είναι η ΑΕ Μυκόνου, καθώς στην κλήρωση για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου συμμετέχουν οι Κυπελλούχοι των ΕΠΣ.

Στην ΕΠΣ Κυκλάδων δεν έχει βγει ακόμα Κυπελλούχος, καθώς εκκρεμεί ο ημιτελικός ανάμεσα στον ΑΟ Πύργου και τον ΑΠΟ Ελλάς Σύρου και φυσικά ο μεγάλος τελικός, στον οποίο έχει προκριθεί ο ΑΟ Πανναξιακού, με την ομάδα της Νάξου να περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων ζήτησε από τις τρεις ομάδες που προαναφέραμε να δηλώσουν το εάν θα ήθελαν ή όχι να λάβουν μέρος στον θεσμό του Κυπέλλου. Και οι τρεις όμως απάντησαν αρνητικά και η ΑΕ Μυκόνου προσφέρθηκε εκπροσωπήσει την ΕΠΣ Κυκλάδων στο Κύπελλο.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων ενημέρωσε εγγράφως την ΕΠΟ και η Ομοσπονδία συμπεριέλαβε την ΑΕ Μυκόνου στην κλήρωση, χωρίς όμως η συγκεκριμένη ομάδα να έχει δικαίωμα συμμετοχής. Γι’ αυτό και η κλήρωση που έγινε θεωρείται άκυρη και θα γίνει νέα την ερχόμενη Τετάρτη (24/8), με την ΕΠΟ να πέφτει σε γκάφα ολκής και για μια ακόμα φορά να γίνεται ρεζίλι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατά τη διαδικασία καταρτισμού του αγωνιστικού προγράμματος της Α΄ (πρώτης) φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2022-23 διαπιστώθηκε ότι εκ λάθους συμπεριελήφθη στην κλήρωση σωματείο που δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση, σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη.

Η ΕΠΟ αισθάνεται την υποχρέωση να απολογηθεί για την αβελτηρία αυτή και να δηλώσει ότι το θέμα θα διερευνηθεί διεξοδικά εσωτερικά, προκειμένου να διακριβωθούν οι αιτίες του συγκεκριμένου λάθους. Σε περίπτωση δε που προκύψουν ευθύνες αυτές θα αποδοθούν.

Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, και με γνώμονα την απόλυτη διαφάνεια των διαδικασιών και το κύρος του θεσμού, η κλήρωση των αγώνων του 4ου γκρουπ της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας θα διενεργηθεί εκ νέου, χωρίς -προφανώς- τη συμμετοχή του σωματείου που δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος 2022-23.

Η νέα κλήρωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 και ώρα 11:00 στα γραφεία της ΕΠΟ»

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024