Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παπανδρέου: Μητσοτάκης και ΝΔ δεν μπορούν να πανηγυρίζουν για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία

Παπανδρέου: Μητσοτάκης και ΝΔ δεν μπορούν να πανηγυρίζουν για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία

Βγήκαμε από την ενισχυμένη εποπτεία χάρη στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επικρίνει με δήλωσή του τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ για τους πανηγυρισμούς από την έξοδο της ενισχυμένης εποπτείας.

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

«Η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία δείχνει ότι είναι εθνική ανάγκη για αλλαγή παραδείγματος», επισημαίνει κι αναφέρει ότι πανηγυρίζουν «χωρίς έστω ένα ίχνος αυτοκριτικής για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης του 2004-2009,που όχι μόνο προκάλεσε τον διπλασιασμό του χρέους, αλλά και εξαπάτησε τόσο την ΕΕ όσο και τον Ελληνικό λαό για το τεράστιο έλλειμμα, καταρρακώνοντας το κύρος της χώρας μας διεθνώς».

Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι θα ήταν κατανοητοί οι πανηγυρισμοί άν είχε βάλει πλάτη ως αξιωματική αντιπολίτευση αντί να επενδύει στο λαϊκισμό. «Θα τους καταλάβαινα, αν η δίψα για εξουσία δεν άφηνε ανολοκλήρωτα δύο μνημόνια για να οδηγηθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα αχρείαστο, τρίτο μνημόνιο. Θα τους καταλάβαινα, αν δεν ενορχήστρωνε την πολιτική καταδίωξη ενός λειτουργού -του Ανδρέα Γεωργίου…Θα τους καταλάβαινα τέλος, αν είχαν διδαχθεί από τα μαθήματα της κρίσης και είχαν αλλάξει συμπεριφορά, δείχνοντας μια άλλη αντίληψη για τη διαχείριση της εξουσίας.

Αν

»Αν αγωνίζονταν για την διαφάνεια αντί να παρακολουθούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, αν υπηρετούσαν την εμβάθυνση των θεσμών λογοδοσίας, ελέγχου αλλά και δημοκρατικής διαβούλευσης σε ό,τι αφορά το βιος, τα χρήματα, τους πόρους του Ελληνικού λαού. Αν διαχειρίζονταν τα τεράστια ποσά από την ΕΕ για την ανάκαμψη, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης μετάβασης στην πράσινη και ψηφιακή εποχή και με διαφάνεια αντί για αναθέσεις προς ημετέρους», υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Εθνική επιταγή η αλλαγή παραδείγματος

«Βγήκαμε από την ενισχυμένη εποπτεία χάρη στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και την προσπάθεια όλων όσων έκαναν ένα υπεράνθρωπο αγώνα για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Κόντρα και στην ανεύθυνη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που διοργάνωνε συγκεντρώσεις αγανακτισμένων στις πλατείες μαζί με τη ΝΔ, που παραλίγο να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη, που με τις επιλογές της διακυβέρνησής του μας οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο» επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου και προσθέτει:

«Όχι μόνο δεν μπορεί να πανηγυρίζει η ΝΔ, αλλά ούτε και ο Ελληνικός λαός. Την ώρα που βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες εθνικές και διεθνείς προκλήσεις, υπάρχει κίνδυνος οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων να χαθούν αν δεν αλλάξει ο πελατειακός και αναχρονιστικός τρόπος διαχείρισης του κράτους, των θεσμών, της οικονομίας και της εξουσίας. Για αυτό, αποτελεί εθνική επιταγή για αλλαγή παραδείγματος».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024