Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Της αρνήθηκαν μαστογραφία γιατί ήταν πολύ νέα - 8 μήνες αργότερα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού 4ου σταδίου

Της αρνήθηκαν μαστογραφία γιατί ήταν πολύ νέα – 8 μήνες αργότερα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού 4ου σταδίου

Η Philecia La'Bounty μοιράζεται την εμπειρία της με τον καρκίνο του μαστού στο TikTok ως μία ευαισθητοποίηση στο θέμα.

Μια 35χρονη σήμερα γυναίκα από την Καλιφόρνια δήλωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τετάρτου σταδίου οκτώ μήνες αφότου της αρνήθηκαν, δύο φορές, να κάνει μαστογραφία λόγω της νεαρής ηλικίας της και του οικογενειακού της ιστορικού –ήταν 29 ετών τότε.

Η Philecia La’Bounty, η οποία δημοσιεύει στο TikTok την εμπειρία της με τον καρκίνο του μαστού, δημιούργησε τον Ιούλιο ένα βίντεο τριών λεπτών, στο οποίο περιγράφει λεπτομερώς πώς ανακάλυψε για πρώτη φορά το 2018 ένα εξόγκωμα «λίγο μικρότερο από μπίλια», το οποίο, όπως είπε, «σίγουρα δεν το αισθανόμουν σαν τον ιστό του μαστού μου».

Η La’Bounty αναζήτησε μια δωρεάν κλινική στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας για έναν υπέρηχο επειδή δεν είχε ασφάλιση εκείνη την εποχή. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το εξόγκωμα ήταν μια «καλοήθης κύστη», όμως αυτή ζήτησε από τον γιατρό να συνταγογραφήσει μαστογραφία.

Photo: Instagram

«Εκείνη την εποχή ήμουν 29 ετών και η απάντηση στο ιατρικό αίτημά ήταν «απορρίπτεται λόγω ηλικίας και αφού δεν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό»», θυμάται η La’Bounty.

Όταν υπέβαλε ένα δεύτερο αίτημα, αυτό απορρίφθηκε και πάλι από το κεντρικό σύστημα υγείας.

@philecialabounty #fyp #breastcancerawareness #youngwomen #stage4cancer #remisson #ivfluids #vitaminc #b12 ♬ Spring – Aesthetic Sounds

«Είχα τέλειες αιματολογικές εξετάσεις, κανένα άλλο σύμπτωμα, καμία άλλη κύστη, οπότε αρνήθηκαν οποιαδήποτε άλλη θεραπεία, μου είπαν ότι ήμουν πολύ νέα για να έχω καρκίνο του μαστού, ότι ήμουν υγιής, ότι ήταν απλώς μια κύστη και να επανέλθω αν με ενοχλούσε», δήλωσε η La’Bounty, η οποία είναι τώρα 35 ετών σύμφωνα με το Insider.

Η La’Bounty είπε ότι οκτώ μήνες αργότερα, επέστρεψε στην κλινική του Λονγκ Μπιτς επειδή ο όγκος είχε μεγαλώσει «οκτώ εκατοστά στο αριστερό μου στήθος και ήταν πολύ ενοχλητικός».

«Όταν επέστρεψα αυτή τη φορά, χρειάστηκε επείγουσα μαστογραφία, επείγον υπερηχογράφημα – ενώ έκανα το υπερηχογράφημα, ο νοσοκόμος έβγαινε συνεχώς από το δωμάτιο για να ζητήσει τη γνώμη των ανώτερών του και επέστρεφε -τότε ακριβώς κατάλαβα ότι ήταν καρκίνος», δήλωσε η La’Bounty.

Η La’Bounty δήλωσε στο Insider ότι πιθανότατα θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες για καιρό για το υπόλοιπο της ζωής της και μοιράστηκε δημόσια την ιστορία της για να ενθαρρύνει τους άλλους να «πιέζουν για απαντήσεις όταν αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά στο σώμα τους».

«Αν είχα δει κάποιον συγγενή μου, ο οποίος είχε μια ανάλογη εμπειρία και είχε μιλήσει ανοιχτά για αυτό, θα είχα πάρει την κατάστασή μου πιο σοβαρά», είπε. «Θα είχα αγωνιστεί πιο σκληρά. Θα είχα βρει έναν τρόπο να πληρώσω για μια μαστογραφία».

«Αν μπορέσω να σώσω μία ζωή», πρόσθεσε, «αυτό αξίζει όλα όσα δημοσιεύω».

Η La’Bounty κατευθύνθηκε σε μια μονάδα για τον καρκίνο του μαστού στο City of Hope στο Duarte της Καλιφόρνια. «Εκεί έκανα οκτώ βιοψίες, ξεχνάω πόσες σε κάθε στήθος και μία στη μασχάλη μου», δήλωσε η La’Bounty στο TikTok. «Την επόμενη μέρα, μετά από αυτό, έκανα επείγουσα τομογραφία PET και μαγνητική τομογραφία».

Τότε διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τετάρτου σταδίου, ο οποίος είχε εξαπλωθεί στους πνεύμονες, τους λεμφαδένες και το στέρνο της. Της έκαναν αμέσως έξι χημειοθεραπείες, είπε στο TikTok. Αυτό περιελάμβανε την χορήγηση ενός φαρμάκου που αναφερόταν ως «ο κόκκινος διάβολος», το οποίο είναι παρατσούκλι για το χημειοθεραπευτικό φάρμακο δοξορουβικίνη, σύμφωνα με το Moffitt Cancer Center.

Το φάρμακο έχει κόκκινη απόχρωση, η οποία του δίνει το παρατσούκλι του, και είναι γνωστό ότι «επιβαρύνει το καρδιακό σύστημα ενώ θεραπεύει τον καρκίνο», σύμφωνα με το Κέντρο Καρκίνου Moffitt.


Η La’Bounty λαμβάνει χημειοθεραπεία από το στόμα σε κύκλους πέντε εβδομάδων, οι οποίοι, όπως είπε, την κάνουν να «αισθάνεται σαν πραγματικό σκουπίδι» κάθε πέντε ή έξι εβδομάδες, αν και είπε ότι η τομογραφία PET πρόσφατα δεν βρήκε «κανένα στοιχείο της νόσου».

Η La’Bounty κατέψυξε 10 ωάρια αφού έμαθε ότι η χημειοθεραπεία θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητά της. «Πάντα ήθελα δικά μου παιδιά», είπε.
Περίπου το 9% όλων των νέων περιπτώσεων καρκίνου του μαστού στις ΗΠΑ αφορά γυναίκες κάτω των 45 ετών, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024