Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Σε επίπεδα ρεκόρ το ποσοστό δυσαρέσκειας κατά της διακυβέρνησης Σολτς

Γερμανία: Σε επίπεδα ρεκόρ το ποσοστό δυσαρέσκειας κατά της διακυβέρνησης Σολτς

Ράπισμα για την Καγκελαρία τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της κυριακάτικης Bild

Προβληματισμό προκάλεσε στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης το αποτέλεσμα μεγάλης δημοσκόπησης που δημοσίευσε η κυριακάτικη Bild, σύμφωνα με την οποία περίπου τα δύο τρίτα των Γερμανών είναι δυσαρεστημένα με το κυβερνητικό έργο και τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς προσωπικά. Αν και κυβερνητικοί παράγοντες έσπευσαν να επισημαίνουν πως η κυβέρνηση πηγαίνει από… κρίση σε κρίση, αφότου ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Bild am Sonntag, μόλις το 25% των Γερμανών εκτιμά πως ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός Ολαφ Σολτς κάνει καλή δουλειά, ένα ποσοστό αισθητά χαμηλότερο από το 46% που συγκέντρωνε τον περασμένο Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης: Αιφνιδιασμός Σολτς – Έβγαλαν τις μπλούζες τους για το ρωσικό φυσικό αέριο

Αντιστοίχως, ένα 62% κρίνει αρνητικά τον κύριο Σολτς και την διακυβέρνηση του, ένα ποσοστό ρεκόρ, σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τα ποσοστά του Μαρτίου.

Δυσφορία και για το SPD

Βεβαίως, ο γερμανός καγκελάριος δεν είναι ο μόνος αποδέκτης της λαϊκής δυσφορίας. Το ποσοστό απήχησης του SPD βρίσκεται μόλις στο 19%, πολύ πίσω από την αντιπολίτευση των συντηρητικών, αλλά και πολύ πίσω από τους συγκυβερνώντες Πράσινους, οι επιδόσεις των οποίων κινούνται πολύ καλύτερα.

Μέλη των Σοσιαλδημοκρατών και συνεργάτες του κ. Σολτς επισημαίνουν, πάντως, πως ο νυν Καγκελάριος βρέθηκε αντιμέτωπος με την «τέλεια καταιγίδα», αφότου ανέλαβε τα ηνία της χώρας. Στις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης πανδημίας ήρθε να προστεθεί ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση, η εκτόξευση του πληθωρισμού, ακόμη και η ιστορική ξηρασία που πλήττει τη χώρα και την οικονομία ωθώντας την ατμομηχανή της Ευρωζώνης στα πρόθυρα της ύφεσης.

Η γερμανική οικονομία είναι σε δεινή θέση λόγω της υπερβολικής εξάρτησης της χώρας από τις ενεργειακές ροές της Ρωσίας, μια στρατηγική επιλογή που είχε γίνει εδώ και χρόνια από το Βερολίνο σε σημείο που η χώρα να είναι από τις λίγες στην Ευρώπη που δεν διαθέτει καν τερματικό σταθμό υποδοχής LNG.

Όμως, η σημερινή κυβέρνηση αναπόφευκτα πληρώνει το τίμημα των λανθασμένων επιλογών του Βερολίνου και του ορατού κινδύνου ελλείψεων και στοχευμένων διακοπών φυσικού αερίου το χειμώνα, επομένως η απήχηση του κ. Σολτς μάλλον θα αργήσει να ανακάμψει…

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024