Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – Ιωνικός 1-0: Νίκη του τριφυλλιού με Αϊτόρ

Παναθηναϊκός – Ιωνικός 1-0: Νίκη του τριφυλλιού με Αϊτόρ

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα από την ανακοίνωση της μεταγραφής του Μπερνάρντ, ο Παναθηναϊκός… μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα καθώς επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού στη Λεωφόρο χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Αϊτόρ.

Ποδαρικό με νίκη για τον Παναθηναϊκό στο νέο πρωτάθλημα! Σε γιορτινό κλίμα στη Λεωφόρο λόγω της ανακοίνωσης της μεγάλης μεταγραφής του Μπερνάρντ, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού στην πρεμιέρα της Super League.

O εξαιρετικός Αϊτόρ με πέναλτι το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης για τους «πράσινους» που θα μπορούσαν να έχουν πάρει μία πιο ευρεία νίκη βάσει των ευκαιριών που δημιούργησαν.

Στα αρνητικά η αποχώρηση του Μάγκνουσον λόγω τραυματισμού στο πρώτο ημίχρονο, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να ελπίζουν πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Πάρτι και στο ημίχρονο του ματς, με τη μεγάλη μεταγραφή της ομάδας βόλεϊ, Φερνάντο Ερνάντεζ, να αποθεώνεται από τους οπαδούς του «τριφυλλιού».

Έτσι ξεκίνησαν

Το μοναδικό ερωτηματικό για τον Γιοβάνοβιτς ήταν ο παρτενέρ του Μάγκνουσον στην άμυνα και τελικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού επέλεξε τον Σάρλια. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το ματς με 4-3-3 και τους Κώτσιρα, Σάρλια, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ στην άμυνα. Πέρεθ, Τσέριν και Κουρμπέλης ήταν στη μεσαία γραμμή, με τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης, τον Παλάσιος στα δεξιά και τον Αϊτόρ στα αριστερά.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Σπανός έριξε αμέσως στα… βαθιά τον Άοσμαν που επέστρεψε στη Νίκαια. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, Τσιγκρίνσκι, Αντούνες και Ρομαό ήταν τριάδα στην άμυνα, Βαλεριάνος και Μύγας στις πλευρές, με τους Μασάς, Άοσμαν και Μεντόσα στη μεσαία γραμμή και τους Μάντζη και Ν. Ιωαννίδη στην επίθεση.

«Φωτιά» στην κόντρα ο Ιωνικός

Παρά το πανηγυρικό κλίμα στις κερκίδες, ο Ιωνικός ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ όταν στο 3’ ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Μάγκνουσον έβαλε την κόντρα και έσωσε.

Ο Σπόραρ στο 8’ αστόχησε σε τετ α τετ έχοντας υποδεχθεί οφσάιντ. Φάση που ήταν οριακή και αν υπήρχε γκολ, θα εξεταζόταν σίγουρα από το VAR. Όσο ο χρόνος κυλούσε, οι «πράσινοι» ανέβαζαν την πίεσή τους έχοντας κινητήριο μοχλό τον Αϊτόρ, αλλά και πάλι πιο κοντά στο γκολ έφτασε ο Μάντζης που στο 22’ νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Μπρινιόλι.

Πίεση και… λύτρωση από την άσπρη βούλα

Ο Σπόραρ από την άλλη πλευρά έχασε σπουδαία ευκαιρία στο επόμενο λεπτό για το 1-0 και στο 32’ ο Κουρμπέλης ολομόναχος αστόχησε μετά από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ. Στο ίδιο λεπτό αποχώρησε τραυματίας ο Μάγκνουσον και πέρασε στη θέση του ο Πούγγουρας. Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί με κάθε τρόπο, κέρδισαν σερί κόρνερ χωρίς αποτέλεσμα και βρήκαν τελικά τη λύση από την άσπρη βούλα.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Σπόραρ έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ιωνικού, τσίμπησε την μπάλα από τον εξερχόμενο Χουτεσιώτη που τον ανέτρεψε και είδε και την κίτρινη κάρτα. Ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έστειλε την ομάδα του με 1-0 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, διώχνοντας παράλληλα τον άγχος.

Έπαιζε μόνος του ο Παναθηναϊκός, δεν βρήκε δεύτερο γκολ

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Τσέριν έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή κόντραρε κι έφυγε κόρνερ. Στο 54′ ο Κουρμπέλης καθυστέρησε κι έχασε την ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ο οποίος είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς, κόντρα σε έναν Ιωνικό που δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει.

Στο 59′ οι «πράσινοι» είχαν ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία όταν ο Τσέριν έκανε την κάθετη στον Σπόραρ, όμως το πλασέ του Σλοβένου πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Στα επόμενα λεπτά μόνη αξιόλογη στιγμή ήταν μία ευκαιρία με τον Παλάσιος που έκανε κακό κοντρόλ και δεν τελείωσε καλά τη φάση κι ενώ στο 76′ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ο Βέρμπιτς.

Οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν πολλές αλλαγές, το ματς έγινε σκληρό και ο ρυθμός χάλασε. Ο Ιωνικός δεν κατάφερε ποτέ να φανεί απειλητικός και έτσι ήρθε η πρώτη νίκη για τον Παναθηναϊκό, πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Παναθηναϊκός (Ιβαν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον (33’ Πούγγουρας), Χουάνκαρ, Κουρμπέλης (84’ Αλεξανδρόπουλος), Ρουμπέν, Τσέριν, Παλάσιος, Σπόραρ (84’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (77’ Βέρμπιτς).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Αντούνες, Βαλεριάνος, Άοσμαν, Μασάς (87’ Κοκκίνης), Μεντόσα (60’ Μίλο), Μάντζης (87’ Ελευθεριάδης), Ν. Ιωαννίδης (60’ Οφόσου).

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024