Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μυλοκοπή: Η εξωτική παραλία του Κορινθιακού κόλπου που βρίσκεται μία «ανάσα» από την Αθήνα

Μυλοκοπή: Η εξωτική παραλία του Κορινθιακού κόλπου που βρίσκεται μία «ανάσα» από την Αθήνα

Η Μυλοκοπή προσφέρεται για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την ρουτίνα της πρωτεύουσας χωρίς να χρειαστεί να βρεθούν σε κάποιο ελληνικό νησί.

Οι επιλογές για κοντινές αποδράσεις  σε παραλίες που θυμίζουν ελληνικό νησί είναι πολλές στη χώρα μας και μέσα σε αυτές βρίσκεται αναμφισβήτητα και  η παραλία Μυλοκοπή, του Κορινθιακού Κόλπου. Απέχει μόλις 100 χλμ από την Αθήνα, και μόλις 20 λεπτά από το Λουτράκι.

Η «μικρή Βοϊδοκοιλιά» της Κορινθίας, όπως την αποκαλούν, προσφέρεται για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από την ρουτίνα της πόλης έστω και για μία μέρα και να χαλαρώσουν σε μία παραλία χωρίς ξαπλώστρες και beach bar.

Η Μυλοκοπή ξεπροβάλλει μέσα από ένα πευκόφυτο τοπίο και συνδυάζει βουνό και θάλασσα, δημιουργώντας στους επισκέπτες της, την αίσθηση πως βρίσκονται σε ένα εξωτικό νησί.

Όπως θα δείτε στο βίντεο και στις φωτογραφίες, το σκηνικό στην «διπλή» παραλία του Κορινθιακού  συνθέτουν η έντονη βλάστηση και τα γαλαζοπράσινα νερά.

Η παραλία είναι χωρισμένη σε δύο κομμάτια λόγω ενός σεισμού που σημειώθηκε στα αρχαία χρόνια. Έτσι η μία πλευρά της έχει σκουρόχρωμη αμμουδιά, η οποία προτιμάται περισσότερο από τους λουόμενους και η άλλη αποτελείται από εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες.

Στην περίπτωση που πάρετε την απόφαση να την επισκεφτείτε, φροντίστε να έχετε πάρει μαζί σας όλα τα απαραίτητα αντικείμενα, καθώς η Μυλοκοπή δεν είναι οργανωμένη. Για να φτάσετε ως την παραλία ιδανικά χρειάζεστε τετρακίνητο όχημα καθώς τα τελευταία 2 χιλιόμετρα της διαδρομής είναι ένας δύσκολος χωματόδρομος.

Η παραλία είναι επίσης ιδιαιτέρως δημοφιλής για όσους κάνουν ψαροντούφεκο ή καταδύσεις. Αλλά και ακόμα να μην έχετε τέτοια χόμπι, όταν έρθετε εδώ καλό θα είναι πάρετε μαζί σας μάσκα για να απολαύσετε τον βυθό. Στα βράχια και στον βυθό της θάλασσας εδώ ζουν πάρα πολλά κοχύλια και αχινοί, δείγμα και αυτό της καθαρότητας των νερών σε αυτή την πλευρά του Κορινθιακού.

Σε αντίθετη περίπτωση, μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας πριν τον χωματόδρομο και να περπατήσετε περίπου 20 λεπτά ως την παραλία.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024