Τους επιβλήθηκε πρόστιμο και κατασχέθηκαν οι σανίδες τους

«Ηλίθιους που κοροϊδεύουν την πόλη», χαρακτήρισε ο δήμαρχος της Βενετίας δύο άτομα τα οποία έκαναν… σέρφ στο Μεγάλο Κανάλι.

Οι δύο άνδρες που έκαναν τουρισμό στην πόλη αποφάσισαν να πάνε για σερφ το πρωί της Τετάρτης όχι σε κάποια παραλία της Ιταλίας, αλλά μέσα στην πόλη της Βενετίας.

Αμοιβή για τον εντοπισμό τους

Πάνω σε ηλεκτρικές σανίδες του σερφ διασκέδαζαν στην πλωτή οδό που αποτελεί μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO με ιστορικά κτίρια, αλλά και κύρια αρτηρία της Βενετίας.

Σε πλάνα που κατέγραψαν διάφοροι ντόπιοι, απαθανατίστηκαν να αποφεύγουν ένα βαπορέτο (θαλάσσιο λεωφορείο) και ένα ταξί κάτω από τη γέφυρα του Ριάλτο και δίπλα από τη Σάντα Μαρία ντέλα Σαλούτε, ένα από τα εμβληματικά αξιοθέατα της πόλης. Καθώς περνούσαν κάτω από τη γέφυρα Ακαντέμια, ένας από τους σέρφερ έπεσε από τη σανίδα του αλλά φρόντισε να κρατήσει το κινητό του έξω από το νερό, βιντεοσκοπώντας τον φίλο του.

Ο δήμαρχος Luigi Brugnaro ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο με τους σέρφερ, αποκαλώντας τους «ηλίθιους που κοροϊδεύουν την πόλη», όπως προαναφέραμε. Προσέφερε δε ένα δωρεάν δείπνο σε όποιον μπορούσε να τους αναγνωρίσει.

Κατασχέθηκαν οι σανίδες τους

Τελικά, σύμφωνα με το cnn.com, λίγες ώρες αργότερα οι δύο τουρίστες ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Οι δύο σανίδες, αξίας περίπου 25.000 ευρώ, κατασχέθηκαν επειδή δεν ήταν ασφαλισμένες, ενώ σε κάθε σέρφερ επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ επειδή έθεσε σε κίνδυνο τη ναυσιπλοΐα του καναλιού.

Επίσης τιμωρήθηκαν για αντικοινωνική συμπεριφορά και εκδιώχθηκαν από την πόλη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr