Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία

Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία

Ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου. Ένας δρόμος που θα πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία.

Σε ένα βαθούλωμα, σε υψόμετρο 740 μέτρων, που περιστοιχίζεται από ελατοσκέπαστα βουνά, τα οποία αποτελούν συνέχεια της Οροσειράς της Πίνδου, βρίσκεται το χωριό Περδικάκι, στην επαρχία Βάλτου της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι κάτοικοι του χωριού σίγουρα θα σου επιστήσουν την προσοχή για ένα οδικό πέρασμα το οποίο πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία. Τα λεγόμενα των κατοίκων έρχεται να επιβεβαιώσει και η διεθνής λίστα με τους «δρόμους του θανάτου», όπου το συγκεκριμένο οδικό πέρασμα καταλαμβάνει επάξια μία θέση.

Πρόκειται για έναν ορεινό χωματόδρομο 12 χλμ. σε υψόμετρο 700 μέτρων που ενώνει το Περδικάκι με το χωριό Πατιόπουλο και αποτελεί την εναλλακτική διαδρομή της επαρχιακής οδού.

Πρόκειται για έναν στενό δρόμο, γεμάτο λακκούβες που καθιστά μαρτυρική την όποια συνάντηση δύο ΙΧ. Μπαριέρες δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα όπως και κάθε άλλο μέσο συγκράτησης που θα ήταν σε θέση να σταματήσει την πτώση σε κάποιες από τις χαράδρες.

Το χαώδες κενό που υπάρχει δίπλα στον ταξιδιώτη δεν αποτελεί τη μοναδική απειλή κατά τη διέλευση του χωματόδρομου. Τεράστιο βαθμό επικινδυνότητας φέρει και η απέναντι άκρη του δρόμου όπου «χάσκουν» οι ετοιμόρροποι βράχοι, οι οποίοι δείχνουν έτοιμοι να αποκολληθούν στο παραμικρό φύσημα του αέρα.

Δεν υπάρχουν εύκολα σημεία στον δρόμο, με την ανάβαση και την κατάβαση να αποδεικνύονται εξίσου μαρτυρικές. Από την άλλη υπάρχουν και αυτοί που δεν αποθαρρύνονται από την πληθώρα κινδύνων και δείχνουν πρόθυμοι να εξερευνήσουν το μέρος.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024