Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Porsche Cayenne Coupe: Στα ενδότερα

Porsche Cayenne Coupe: Στα ενδότερα

H ανανεωμένη Cayenne η οποία εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό στην coupe παραλλαγή της, δίνει μια ιδέα από το εσωτερικό της που δείχνει να μιμείται στοιχεία από την 911

Φωτογραφίες: Automedia

Η τρέχουσα γενιά της Cayenne έχει συμπληρώσει ήδη μια πενταετία παρουσίας της στην αγορά, κάτι που σημαίνει ότι η εμφάνιση της ανανεωμένης εκδοχής της είναι θέμα –λίγου- χρόνου.

 Αυτήν φορά ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε την πιο σπορτίφ Coupe SUV έκδοση αμαξώματος του μοντέλου σε μια ελαφρά καμουφλαρισμένη εκδοχή που επιβεβαιώνει αφενός ότι η πρεμιέρα της δεν πρόκειται να αργήσει και αφετέρου ορισμένα από τα στοιχεία της σχεδίασης.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα που υιοθετούν το μοτίβο σκακιέρας ή καρό σημαίας, αν προτιμάτε, για τα LED ημέρας. Την όψη συμπληρώνει μια ελαφρώς αναθεωρημένη γρίλια και οι πιο λεπτοί δείκτες αλλαγής πορείας.

Το καπό έχει επίσης υποστεί αλλαγές με κυριότερα τα δύο «νεύρα» που το διατρέχουν ενώ χαμηλότερα οι εισαγωγές αέρα έχουν αυξήσει προφανώς το μέγεθός του «σε βάρος» της επιφάνειας του προφυλακτήρα που είναι επίσης ανασχεδιασμένος.

Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν τα επίσης ξαναγραμμένα φωτιστικά σώματα και ο νέος αεροδυναμικός διαχύτης ενώ η Porsche έχει αλλάξει θέση και για τον χώρο της πινακίδας κυκλοφορίας. Στην περίπτωση της Coupe SUV έκδοσης προστίθεται επίσης και ένα διακριτό spoiler στην κορυφή του πορτμπαγκάζ.

Ακόμα σημαντικότερο στην συγκεκριμένη φωτογραφική περίσταση είναι ότι ο φακός απαθανάτισε για πρώτη φορά το εσωτερικό της Cayenne όπου ξεχωρίζει η ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα η οποία έχει απλοποιηθεί φιλοξενώντας ελάχιστους διακόπτες και έναν περιστροφικό επιλογέα για τον ήχο. Ξεχωρίζουν επίσης οι θύρες USB Type-C.

Μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί πάντως ο επιλογέας ταχυτήτων ο οποίο θυμίζει την 911 πράγμα που ισχύει και για το τιμόνι. Επίσης δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι αναβαθμίσεις στο λογισμικό του infotainment το οποίο θα επωφεληθεί από τις νεότερες εξελίξεις στον ψηφιακό κόσμο της Porsche η οποία, βάσει των νεότερων μοντέλων της προσφέρει βελτιωμένο σύστημα φωνητικών εντολών και πλήρη ενσωμάτωση smartphones μέσω Android Auto και Apple CarPlay.

Η νέα Cayenne θα εξακολουθήσει να βασίζεται στην πλατφόρμα MLB αν και δεν θα λείψουν οι στοχευμένες βελτιώσεις σε ανάρτηση, σύστημα διεύθυνσης και τις παραμέτρους εκείνους που έχουν να κάνουν με την οδηγική εμπειρία η οποία θα πρέπει να προδιαγράφεται δυναμικότερη βάσει των συνηθειών της Porsche.

Εντοπισμένες θα είναι οι αλλαγές και στους κινητήρες οι οποίοι αναμένεται να υιοθετήσουν αλλαγές που θα αποσκοπούν σε επιπλέον αποδοτικότητα.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας – Με μυαλό και ψυχή για να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα - Ιμπόρα: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024