Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Σε αυτόν τον δρόμο απαγορεύεται να φοράς… ζώνη ασφαλείας

Σε αυτόν τον δρόμο απαγορεύεται να φοράς… ζώνη ασφαλείας

Για ποιον λόγο όμως οι επιβάτες απαγορεύεται να φορούν ζώνη;

«Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές». Πρόκειται για το σύνθημα – σημαία στις εκστρατείες ενημέρωσης των οδηγών για τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων.

Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για έναν δρόμο της Ευρώπης, όπου μπορεί να υπογράψει την… καταδίκη των οδηγών.

Αν και όλες οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν αδιαμφησβήτητα ότι η ζώνη ασφαλείας μειώνει την πιθανότητα θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού σε σύγκρουση, από την άλλη υπάρχει και ένας δρόμος στον πλανήτη όπου αυτό το σωτήριο σύστημα ασφαλείας δεν είναι καλοδεχούμενο.

Πρόκειται για το νησί Hiiumaa στην Εσθονία, το οποίο κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μέχρι το τέλος του Μαρτίου συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω ενός διαδρόμου μήκους 26 χλμ. πάνω στα παγωμένα νερά της Βαλτικής.

Για ποιον λόγο όμως οι επιβάτες απαγορεύεται να φορούν ζώνη; Ο λόγος έγκειται στον υπαρκτό κίνδυνο να «σπάσει» η παγωμένη επιφάνεια της θάλασσας, κάτι το οποίο θα απαιτούσε την γρήγορη απομάκρυνση των επιβατών από το όχημα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η ζώνη ασφαλείας θα δυσχέραινε τις προσπάθειες των επιβατών να εξέλθουν από το αυτοκίνητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι κυκλοφορούν με το όχημά τους στον εν λόγω δρόμο υπόκεινται και σε μία ακόμη ασυνήθιστη απαγόρευση που αφορά τα όρια ταχύτητας.

Μπορούν να κινούνται σε ταχύτητες 0 – 25 χλμ./ώρα και 40 – 70 χλμ./ώρα, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για σταθερή ταχύτητα.

Παρόλα αυτά, δεν επιτρέπεται να αναπτύξουν ταχύτητες από 25 έως 40 χλμ./ώρα, ώστε να αποφευχθεί η πρόκληση κραδασμών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατάρρευση της παγωμένης επιφάνειας.

Σημειώνεται ότι μετά τη δύση του ηλίου εφαρμόζεται απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ υπάρχουν και φωτεινοί σηματοδότες που υπαγορεύουν στα αυτοκίνητα να τηρούν αποστάσεις 2 λεπτών μεταξύ τους.

Sports in

ΑΕΚ: Με 26 παίκτες η αποστολή για την προετοιμασία στην Ολλανδία – Μένει στην Αθήνα ο Πισάρο

Μένει στην Αθήνα για αποκατάσταση ο Πισάρο, εκτός οι «κομμένοι» Στάνκοβιτς και Αθανασιάδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024