Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Η γειτονιά του γκρεμίζεται και αυτός αρνείται να την εγκαταλείψει - Είπε όχι σε 35.000 λίρες

Βρετανία: Η γειτονιά του γκρεμίζεται και αυτός αρνείται να την εγκαταλείψει – Είπε όχι σε 35.000 λίρες

Ο Νικ εμφανίζεται ανένδοτος και δεν σκοπεύει να φύγει από την «πόλη φάντασμα»

Αρνείται πεισματικά να αφήσει το σπίτι και τη γειτονιά του, παρά το ότι τον ενημέρωσαν ότι θα γκρεμιστούν τα πάντα. Ο λόγος για τον τελευταίο άνθρωπο που ζει στην πιο μοναχική γειτονιά της Βρετανίας και αρνείται να την εγκαταλείψει. Τον Νικ Γουίσνιγσκι που ζει μόνος του στο Stanhope Place στο North Lanarkshire της Σκωτίας.

Στην περιοχή όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Daily Mail υπάρχουν 128 διαμερίσματα στα οποία κάποτε έμεναν περίπου 200 άνθρωποι. Όλοι τα εγκατέλειψαν τον περασμένο Δεκέμβριο εκτός από τον Νικ που αρνείται να φύγει παρά τις προσπάθειες και τις προτάσεις που του έχουν κάνει για να εξαγοράσουν το σπίτι του. Όλες οι κατοικίες και στα οκτώ τετράγωνα της γειτονιάς θα κατεδαφιστούν.

Διαβάστε επίσης: Ο άστεγος τοξικομανής και ο γάτος που του άλλαξε τη ζωή – «Καθάρισε» και έγινε συγγραφέας

Ο Νικ, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πέρυσι, ισχυρίζεται ότι του έγινε μια πρόταση από το δημοτικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα του πρόσφεραν 35.000 λίρες συν τα ενοίκια δύο ετών για να μετακομίσει κάπου αλλού, αλλά ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος αρνήθηκε.

«Όταν οι άνθρωποι έφυγαν, απλώς πέταξαν παλιές κουζίνες, στρώματα, πλυντήρια ρούχων. Επικρατούσε ένα χάος», είπε ο 66χρονος. «Όλα τα διαμερίσματα έμειναν άδεια. Τα πάντα πλέον είναι παρατημένα. Νομίζω ότι το δημοτικό συμβούλιο το κάνει επίτηδες για να με αναγκάσει να φύγω κι εγώ», είπε ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος.

Δεν σκοπεύει να φύγει

Ο Νικ εμφανίζεται σύμφωνα με το δημοσίευμα ανένδοτος και δεν σκοπεύει να φύγει από την «πόλη φάντασμα», καθώς δεν θέλει να επιστρέψει στο ενοίκιο. Αγόρασε το σπίτι του το 2017 και δεν έχει καμία πρόθεση να το αφήσει.

«Μου πρόσφεραν 35.000 λίρες για το διαμέρισμά μου και το ενοίκιο δύο ετών δωρεάν για κάπου αλλού. Αλλά δεν είμαι έτοιμος να αρχίσω να πληρώνω ξανά ενοίκιο και 35.000 λίρες δεν αρκούν για να αγοράσω καινούργιο διαμέρισμα. Μιλάμε 80.000-100.000 λίρες για να αγοράσω ένα καινούργιο. Ανησυχώ επειδή δεν ξέρω που θα καταλήξω. Δεν δούλεψα όλη μου τη ζωή για να μου πάρουν το σπίτι μου. Είμαι αρκετά μεγάλος για να επενδύσω σε άλλο. Είναι δύσκολο να φύγω από το σπίτι μου», πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος του συμβουλίου του North Lanarkshire δήλωσε: «Κατανοούμε πλήρως ότι αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και συνεργαζόμαστε στενά με τον κάτοικο. Δεν θα ήταν σκόπιμο να συζητήσουμε τις συγκεκριμένες οικονομικές λεπτομέρειες, αλλά εργαζόμαστε σύμφωνα με τις πολιτικές μας για να διασφαλίσουμε ότι ο κάτοικος θα λάβει μια δίκαιη συμφωνία και θα τον στηρίξουμε ώστε να βρει κατάλληλο εναλλακτικό κατάλυμα».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024