Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το παζλ της 11άδας του Κορμπεράν, τα προβλήματα και το αποτέλεσμα της «μάχης» Τικίνιο – Ελ Αραμπί

Το παζλ της 11άδας του Κορμπεράν, τα προβλήματα και το αποτέλεσμα της «μάχης» Τικίνιο – Ελ Αραμπί

Ο Κάρλος Κορμπεράν ετοιμάζει μετ’ εμποδίων τον Ολυμπιακό για τη ρεβάνς με τη Σλόβαν, έχει ξεκάθαρο πλάνο, αλλά κάνει… υπομονή για τα πρόσωπα.

Πριν από το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας ο Κάρλος Κορμπεράν ήταν απόλυτος: Είχε αποφασίσει την 11άδα μία ημέρα πριν, δούλεψε με τους παίκτες που είχε στο μυαλό του και παρότι είχε μόλις 2,5 προπονήσεις, έδειξε κάτι και γενικώς μια ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θα παρατασσόταν ο Ολυμπιακός. Τώρα, τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά.

Ο Κορμπεράν έχει ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό του και τώρα. Αλλά τα τόσα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν του επιτρέπουν να είναι απολύτως ξεκάθαρο ποιους παίκτες θα μπορεί να χρησιμοποιήσει στη σημερινή ρεβάνς με τη Σλόβαν. Εάν, για παράδειγμα, ο Γιώργος Μασούρας είναι καλά, τότε θα αγωνιστεί. Ο διεθνής επιθετικός έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Όλα αυτά τα χρόνια έχει κατά καιρούς τσιμπήματα στο συγκεκριμένο σημείο, λόγω κόπωσης, αλλά σχεδόν πάντα αγωνίζεται, κάνοντας θεραπείες.

Εάν ο Μασούρας αγωνιστεί, τότε ένας μεγάλος πονοκέφαλος θα υποχωρήσει. Και τουλάχιστον οι θέσεις των εξτρέμ θα «κλειδώσουν». Καθώς η παρουσία του Ζινκερνάγκελ στην 11άδα θεωρείται σχεδόν βέβαιη.

Αντίθετα, δεν θεωρείται βέβαιο τίποτα για το κομμάτι της επίθεσης. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μπορεί να σκόραρε στο πρώτο παιχνίδι, αλλά και πάλι ο Κορμπεράν δείχνει να έχει στο μυαλό του περισσότερο τον Τικίνιο για το αρχικό σχήμα. Κυρίως, διότι θεωρεί ότι είναι πιο χρήσιμος στις μονομαχίες με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς της Σλόβαν. Από την άλλη, ο Μαροκινός είναι καλύτερος σκόρερ και η παρουσία του μπορεί να κάνει πολύ πιο επικίνδυνο και απειλητικό τον Ολυμπιακό. Δίλημμα, που προς το παρόν γέρνει προς τον Βραζιλιάνο. Αλλά μόνο στις λεπτομέρειες.

Στο κέντρο της άμυνας ο Κορμπεράν δείχνει ότι θα πάει με δύο κεντρικούς αμυντικούς. Και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτοί θα είναι ο Παπ Σισέ με τον Ουσεϊνού Μπα. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ισπανός τεχνικός δεν «ψάχνεται» και για «κάτι άλλο». Για αυτό και στις δύο τελευταίες προπονήσεις δοκίμασε και σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με τους δύο Σενεγαλέζους και τον Κώστα Μανωλά στην 3αδα. Οσο για τα άκρα; Ο Αβιλα με τον Ρέαμπτσιουκ είναι δεδομένο ότι ξεκινούν.

Τέλος, η μεσαία γραμμή είναι το κλειδί για τον Κορμπεράν. Εάν πάρει τη μάχη στα χαφ, τότε πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να πάρει και το παιχνίδι. Ο Γιαν Εμβιλά είναι «σίγουρος». Το ίδιο και ο Πιερ Κούντε, τον οποίο ο Ισπανός πιστεύει πολύ και θεωρεί ότι μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη – κλειδί για τη φετινή σεζόν. Μένει μία θέση (εάν δεν αλλάξει ο σχηματισμός). Αυτή τη θέση τη διεκδικούν πολλοί, ωστόσο, αυτός που θα την κερδίσει θα είναι πιθανότατα ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Καθώς ο προπονητής των πρωταθλητών περιμένει από αυτόν καλή κυκλοφορία της μπάλας και κυρίως καλές επιλογές στην ανάπτυξη και το επιθετικό κομμάτι.

Βεβαίως, όλα τα παραπάνω μικρή σημασία έχουν. Το ποιος ή ποιοι θα αγωνιστούν είναι μικρής σημασίας ζήτημα αυτή τη στιγμή. Εκείνο που μετράει είναι το σύνολο να έχει την απόδοση που απαιτείται, ώστε ο Ολυμπιακός να φύγει με τη νίκη από την Μπρατισλάβα και να συνεχίσει την πορεία τους προς τους ομίλους του Europa League.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024