Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κορμπεράν: «Δίνουμε έναν τελικό»

Κορμπεράν: «Δίνουμε έναν τελικό»

Τελικό χαρακτήρισε τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας ο Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος στάθηκε και στα σημεία που θα πρέπει να βελτιώσουν οι Ερυθρόλευκοι για να εξασφαλίσουν την πρόκριση.

Το σύνθημα για την πρόκριση στα play off του Europa League έδωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κάρλος Κορμπεράν.

Ο Ισπανός τεχνικός των ερυθρόλευκων μίλησε για τα σημεία στα οποία θα πρέπει η ομάδα του να παρουσιαστεί βελτιωμένη στη μεγάλη ρεβάνς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, ώστε να εξασφαλίσουν οι Πειραιώτες το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Παράλληλα, ο Κορμπεράν ανέφερε πως η Σλάβια είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα καθώς χαρακτήρισε τελικό τη ρεβάνς με τους Σλοβάκους.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι μπορεί να αλλάξει: «Το πλάνο μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τους καλύτερους παίκτες μας στις καλύτερες θέσεις για να πετύχουμε τον μοναδικό μας στόχο που είναι η νίκη – πρόκριση. Να είμαστε καλοί σε επίθεση και άμυνα. Να παρουσιάσουμε τα καλύτερα δυνατά σημεία μας».

Για τις επιστροφές που αναμένεται να έχει ο Ολυμπιακός σε αυτό το ματς: «Ξέρουμε όλοι ότι υπήρχαν παίκτες που έλειπαν στο πρώτο ματς, αλλά θα είναι διαθέσιμοι αύριο. Αυτό είναι ένα βήμα για να είμαστε βελτιωμένοι, ωστόσο χρειάζεται όλοι όσοι είμαστε εδώ να είμαστε βελτιωμένοι και όσο το δυνατόν καλύτεροι. Νομίζω πως ακόμα και να παίζαμε οι ίδιοι παίκτες αυτό δεν θα μας έκανε αδύναμους. Το αντίθετο».

Τι θετικό είδε στη Σλόβαν: «Είναι μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Αντιμετωπίζει τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τον τρόπο που αντιμετωπίζει και την τοπική διοργάνωση. Καθώς όμως αύριο πρόκειται για έναν τελικό καθώς κρίνεται η πορεία μας στην Ευρώπη, νομίζω πως ο συναισθηματικός παράγοντας και η ανταγωνιστικότητα θα είναι πιο σημαντικά από κάθε άλλο παράγοντα και οποιαδήποτε τακτική για τους δύο αντιπάλους».

«Πρέπει να υπάρχει ισορροπία»

Για το αν είναι οδηγός ο τρόπος που τελείωσε το προηγούμενο παιχνίδι: «Έκανα σαφή ανάλυση του προηγούμενου αγώνα και είδα ότι η ομάδα έκανε τα πάντα για να πάρει το αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι όμως ότι επειδή ανοιχτήκαμε πολύ αφήσαμε χώρους και χάρη στον Βατσλίκ δεν δεχθήκαμε κάποιο γκολ. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Ήταν μεγάλο ρίσκο για εμάς».

«Κατά έναν τρόπο ναι και κατά έναν τρόπο όχι» απάντησε αρχικά στην ερώτηση για το αν είναι ευχαριστημένος με το πώς τελείωσε το πρώτο ματς.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απάντηση της ομάδας στο προηγούμενο παιχνίδι. Επειδή είδα την ομάδα να αντιδράει κάτι που δεν είχε γίνει στο προηγούμενο παιχνίδι. Θα έπρεπε να είχαμε βγάλει αντίδραση χωρίς να ρισκάρουμε στην άμυνα και να υπάρχει ο κίνδυνος να δεχθούμε γκολ στην αντεπίθεση. Είναι δική μου ευθύνη να διαμορφώσω τον συναισθηματικό έλεγχο για να είμαστε πιο επιθετικοί χωρίς τον κίνδυνο να δεχθούμε γκολ».

Για τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει από τότε που ανέλαβε: «Έχω πάρα πολύ μεγάλο κίνητρο για το παιχνίδι. Σαν προπονητής πάντα ζω πολύ δυνατά και προσπαθώ να ενισχύω τα προτερήματα της ομάδας. Ο στόχος μου είναι να φέρω τον Ολυμπιακό στα καλύτερα μέρη που μπορεί να παίξει. Στη ζωή δεν χρειάζονται μόνο προσδοκίες, χρειάζεται οργάνωση και νομίζω πως η ομάδα μου θα δείξει οργάνωση και θα είναι θαρραλέα. Θα δείξει πως ξέρει να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024