Μεσσήνη: Κινδυνεύει να χάσει το δεξί της μάτι η 49χρονη που δέχθηκε επίθεση με υδροχλωρικό οξύ
Η 49χρονη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται με σοβαρό έγκαυμα στο ένα της μάτι στην οφθαλμολογική κλινική.
Σοβαρό κίνδυνο να χάσει το δεξί της μάτι αντιμετωπίζει η 49χρονη από τη Μεσσήνη που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας μετά την επίθεση που δέχθηκε με καυστικό υγρό από τον πρώην σύζυγό της.
«Είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας στο δεξί της μάτι. Έχει χημικό έγκαυμα τρίτου – τέταρτου βαθμού. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση στο μάτι της. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας της όρασής της» δήλωσε στην ΕΡΤ η Ελένη Αλειφέρη, διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας όπου νοσηλεύεται η 49χρονη γυναίκα που έπεσε θύμα χημικής επίθεσης από τον πρώην σύζυγό της.
Μιλώντας για την εξέλιξη της υγείας της άτυχης γυναίκας η κ. Αλειφέρη αποκάλυψε ότι προς το παρόν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή.
«Χρειάζεται εβδομάδες παρακολούθησης προκειμένου να φανεί αν βελτιώνεται ή όχι» είπε η διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας η οποία αποκάλυψε ότι εκτός του συγκεκριμένου εγκαύματος δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.
Όπως τόνισε η κ. Αλειφέρη από τη συνομιλία που είχε μαζί της πρόκειται για μια πολύ δυνατή γυναίκα. «Παρά το σοκ που έχει υποστεί μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι δυνατή και αυτή η δύναμή της θα βοηθήσει στη συνέχεια στη δύσκολη πορεία που έχει μπροστά της».
Συγκλονισμένο όλο το προσωπικό του νοσοκομείου
Σχολιάζοντας το αποτρόπαιο περιστατικό βίας η κ. Αλειφέρη δήλωσε για την πολύτεκνη μητέρα ότι όλο το προσωπικό του νοσοκομείου είναι συγκλονισμένο.
«Πέρα από τη φαρμακευτική στήριξη παρέχουμε και ψυχολογική στήριξη και αν χρειαστεί οτιδήποτε άλλο θα είμαστε κοντά της» δήλωσε η κ. Αλειφέρη.
Ο δράστης με το καυστικό υγρό είχε στήσει καρτέρι στη 49χρονη
Υπενθυμίζεται πως η άτυχη γυναίκα περίπου στις 4:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης έφτασε στην επιχείρηση καθαρισμού ιματισμού που εργάζεται και την ώρα που πήγαινε να ανοίξει, ο άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του αρχικά προσπάθησε να την ακινητοποιήσει και να της βάλει κάποιο πανί στο πρόσωπο. Στη συνέχεια και αφού δεν κατάφερε να την ακινητοποιήσει, της πέταξε το υγρό που μετέφερε πιθανότατα σε κάποια φιάλη και τράπηκε σε φυγή.
Η 49χρονη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται με σοβαρό έγκαυμα στο ένα της μάτι στην οφθαλμολογική κλινική.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής