Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεσσήνη: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με καυστικό υγρό στην 49χρονη - Είναι ο πρώην σύζυγος

Μεσσήνη: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με καυστικό υγρό στην 49χρονη – Είναι ο πρώην σύζυγος

Ο 50χρονος ημεδαπός που προσήχθη νωρίτερα αποδείχθηκε ότι είναι ο δράστης της επίθεσης με καυστικό υγρό στην 49χρονη στη Μεσσήνη.

Συνελήφθη βραδινές ώρες σήμερα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 50χρονος ημεδαπός για τον τραυματισμό με χημικό υγρό 49χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα σε περιοχή της Μεσσήνης, είναι η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ο 50χρονος όπως έγινε γνωστό αργότερα είναι ο πρώην σύζυγος του θύματος, που επέλεξε με αυτόν τον τρόπο προφανώς να την τιμωρήσει που τον εγκατάλειψε.

Διαβάστε επίσης – Ενδοοικογενειακή βία: Θύμα περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε – «Με χτύπησε ενώ ήμουν έγκυος»

Η αποτρόπαια πράξη του γεννά εφιαλτικές μνήμες από τις επιθέσεις με καυστικό υγρό και τα διαλυμένα πρόσωπα των θυμάτων, ενώ πλέον χτυπά εκκωφαντικά ο συναγερμός για την θέση και την προστασία της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία με τις γυναικοκτονίες και την κακοποίηση γυναικών από άντρες που τις θεωρούν κτήμα τους να είναι πια θέμα ημερήσιας διάταξης.

Στην πόρτα του εισαγγελέα

Στον πρώην σύζυγο η Αστυνομία έφτασε σχετικά γρήγορα. Ενδεικτικό το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολαβησε μεταξύ των ανακοινώσεων της προσαγωγής του και τελικά της σύλληψής του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, «Όπως προέκυψε, ο 50χρονος πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προσέγγισε την ημεδαπή έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηρίστηκα του προσώπου του, κατά το χρόνο που αυτή εισερχόταν στην επιχείρηση όπου εργάζεται και της επιτέθηκε αρχικά τοποθετώντας πανί εμποτισμένο με υγρό στο στόμα και τη μύτη της και στη συνέχεια ρίχνοντας στο πρόσωπό της φιάλη με το ίδιο υγρό.

Η 49χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Ο συλληφθείς με τη σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Τον υποψιάστηκαν από την αρχή

Σύμφωνα με πηγές, οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν εξαρχής το ενδεχόμενο ληστείας, όπως και η επίθεση να σχετίζεται με εργασιακές διαφορές ή με την επιχείρηση και όλα συνέκλιναν σε προσωπικά κίνητρα του δράστη.

Ο κουκουλοφόρος, με ένα πανί ποτισμένο στο ίδιο υγρό με αυτό που προκάλεσε εγκαύματα στο πρόσωπο της γυναίκας, προσπάθησε να της κλείσει το στόμα για να μην φωνάξει. Αυτή αντιστάθηκε όσο μπορούσε, αλλά ο κουκουλοφόρος κατάφερε να της ρίξει το υγρό στο πρόσωπο, πριν τραπεί σε φυγή.

Κινδυνεύει να χάσει το μάτι της

Από τα τραύματά της, το πιο σοβαρό είναι στο ένα μάτι, καθώς το υγρό (σ.σ. η σύσταση του οποίου δεν έχει βρεθεί) της προκάλεσε χημικό έγκαυμα. Η γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου νοσηλεύεται στην Οφθαλμολογική Κλινική, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να έχει πάθει μόνιμη ζημιά στο μάτι της και να μην ανακτήσει την όρασή της.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024