Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοποίηση ζώου: Δικογραφία σε βάρος 75χρονης που χτύπησε το σκύλο - Κατακραυγή μετά το βίντεο

Κακοποίηση ζώου: Δικογραφία σε βάρος 75χρονης που χτύπησε το σκύλο – Κατακραυγή μετά το βίντεο

Μήνυση κατατέθηκε σε βάρος 75χρονης στο χωριό Χρυσαυγή του δήμου Λαγκαδά, για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Ένα σκυλί λαγοκοιμάται χωρίς να ενοχλεί κανέναν και χωρίς να δείχνει την παραμικρή επιθετικότητα έξω από τη μάντρα σπιτιού όταν ηλικιωμένη με «πι» εντελώς απρόκλητα του πετάει το μεταλλικό μπαστούνι. Το σκυλάκι, έντρομο, αφού βγάζει μια κραυγή πόνου απομακρύνεται από το σημείο…

Το βίντεο αυτό προκάλεσε εύλογα δημόσια κατακραυγή και αρνητικά συναισθήματα για την ηλικιωμένη, εναντίον της οποίας ασκήθηκε -επίσης σωστά- μήνυση για την κακοποίηση του ζώου.

Διαβάστε επίσης – Νέο εξοργιστικό βίντεο κακοποίησης ζώου: Πετάει γάτα στον αέρα και μετά την κλωτσάει

Βάσει της μήνυσης που υποβλήθηκε, η 75χρονη φέρεται ότι πλησίασε αδέσποτο σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο, του πέταξε το μπαστούνι της και ο σκύλος τράπηκε σε φυγή.

Η 75χρονη δεν συνελήφθη καθώς παρήλθε το όριο του αυτόφωρου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τη μήνυση, αναμένεται να διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Την «έκαψε» κάτοικος της περιοχής

Το περιστατικό, που συνέβη την Κυριακή 7 Αυγούστου στη Χρυσαυγή του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, κατέγραψε σε βίντεο κάτοικος της περιοχής και μετά τη δημοσιοποίησή του προκλήθηκαν οργισμένες αντιδράσεις από πολίτες και οργανώσεις.

Το ευχάριστο εκτός από το ότι υπάρχουν φιλόζωοι που δεν σηκώνουν τέτοιες συμπεριφορές και επιδιώκουν την τιμωρία όσων κάνουν επίδειξη εξουσίας και δύναμης σε ανυπεράσπιστα ζώα, είναι ότι το σκυλάκι είναι καλά στην υγεία του και δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί από την επίθεση που δέχθηκε.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024