Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λίνα Μενδώνη: Συνάντηση της Υπουργού με τον πρέσβη των ΗΠΑ

Λίνα Μενδώνη: Συνάντηση της Υπουργού με τον πρέσβη των ΗΠΑ

Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η εξειδίκευση του σχεδίου δράσης για τον Πολιτισμό, εν όψει του 4ου κύκλου  του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ.

Η στενή και δημιουργική σχέση, μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, σε όλους τους τομείς, όπως και στον Πολιτισμό, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο Πρέσβης των ΗΠΑ George Tsunis.

Διαβάστε επίσης: Φεύγουν τα ΚΤΕΛ από τον Κηφισό: Ο νέος σταθμός θα θυμίζει αεροδρόμιο

Διεθνές σεμινάριο

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε το διεθνές σεμινάριο, που οργανώνεται στην Αθήνα, τον Σεπτέμβριο, από το ΥΠΠΟΑ και την Αμερικανική Πρεσβεία, με άξονες τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην πολιτιστική κληρονομιά -υλική και άυλη- και την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να αποτελέσει το πρότυπο για ανάλογα διεθνή γεγονότα, με δεδομένες τις διεθνείς πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας, και στους δύο τομείς.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών, για την επιβολή εισαγωγικών περιορισμών σε διάφορες κατηγορίες πολιτιστικών αγαθών στις ΗΠΑ, συζητήθηκαν οι προτάσεις για την διοργάνωση των αρχαιολογικών εκθέσεων, που ετοιμάζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στις μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μέρος του σχεδίου δράσης αποτελεί η ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφίας, με τη υποστήριξη Αμερικανών ειδικών της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Η Υπουργός ενημέρωσε τον Πρέσβη για τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης του κινηματογραφικού προϊόντος τις οποίες ανέλαβε το ΥΠΠΟΑ, μέσω των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του, από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Υπουργός και ο Πρέσβης συμφώνησαν να έχουν τακτικές συναντήσεις, συνεχίζοντας την ήδη εξαιρετική συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ, στον τομέα του Πολιτισμού.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024