Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παιανία: Ξέσπασε πυρκαγιά σε οικοπεδικούς χώρους κοντά σε σπίτια

Παιανία: Ξέσπασε πυρκαγιά σε οικοπεδικούς χώρους κοντά σε σπίτια

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να ελέγξουν έγκαιρα και πριν επεκταθεί την πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά σε σπίτια στην Παιανία της Αττικής.

Στη Παιανία της Αττικής ξέσπασε πριν λίγη ώρα πυρκαγιά σε οικοπεδικούς χώρους με χαμηλή βλάστηση και κοντά σε σπίτια, στη συμβολή των οδών Ελιάς και Ανθηρού (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi).

Πνέουν άνεμοι

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνται από 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Δείτε ακόμα – Κεφαλονιά: Πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή κοντά στο χωριό Αννινάτα

Η πυρκαγιά καίει κοντά σε σπίτια, τα οποία προς το παρόν δεν κινδυνεύουν ούτε έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι και γι’ αυτό οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη να περιορίσουν και να ελέγξουν έγκαιρα την πυρκαγιά πριν επεκταθεί.

Επιδείνωση

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στη χώρα μας κατά το τριήμερο Κυριακής έως Τρίτης, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία που ανέλυσε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αιτία αυτής της σημαντικής επιδείνωσης αποτελεί η ενίσχυση των βόρειων ανέμων (άνω των 5 μποφόρ) σε συνδυασμό με την εδραίωση πολύ θερμών και ξηρών συνθηκών, οι οποίες θα αυξήσουν σημαντικά την ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων.

Συνολικά, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες κατά το διάστημα 7-9 Αυγούστου αναμένεται να χαρακτηριστούν από τον ιδιαίτερα επικίνδυνο για δασικές πυρκαγιές τύπο καιρού «Hot + Dry + Windy» (ζεστό, ξηρό και ανεμώδη).

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024