Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιαϊτζί: Να κάνουμε γεωτρήσεις στο όριο με τη Λιβύη και με σημαία «ΤΔΒΚ» στα πλοία μας

Γιαϊτζί: Να κάνουμε γεωτρήσεις στο όριο με τη Λιβύη και με σημαία «ΤΔΒΚ» στα πλοία μας

Με νέο σχέδιο de facto αναγνώρισηςτης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», όπως αποκαλεί τα κατεχόμενα, επιστρέφει ο πνευματικός πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως επεκτατικό κράτος.

Επεκτατικό κράτος χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο πνευματικός πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας Τζιχάτ Γιαϊτζί (φωτογραφία επάνω και δεξιά) και αναφέρει το σχέδιο που πρέπει να ακολουθήσει η Τουρκία για την de facto αναγνώριση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)».

«Επεκτατικό κράτος»

«Καταρχάς η Ελλάδα είναι ένα επεκτατικό κράτος που διευρύνεται. Μιλάμε για ένα κράτος το οποίο χωρίς να πολεμήσει επεκτάθηκε έξι φορές, έχοντας την υποστήριξη άλλων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αποσπώντας εδάφη από την Τουρκία και το Οθωμανικό κράτος» λέει ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, πρώην αρχηγός ΓΕΝ της Τουρκίας.

Δείτε ακόμα – Σοκαριστικό βίντεο: Χιλιάδες παιδιά κραυγάζουν «Αλλάχου άκμπαρ» μέσα στην Αγιά Σοφιά

Και σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, αναφέρεται στην τακτική που πρέπει να ακολουθήσει η Τουρκία για την αναγνώριση της «ΤΔΒΚ»:

«Η Τουρκία πρέπει οπωσδήποτε να στείλει το πλοίο Αμπντουλχαμίτ Χαν κοντά στην περιοχή που συμφωνήθηκε με τη Λιβύη. Να σηκώσουμε τη σημαία της τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) σε εκείνα τα ερευνητικά πλοία».

Μ’ ένα σμπάρο… πολλά τρυγόνια

«Να τα παραδώσουμε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην ΤΔΒΚ και με ένα σμπάρο να χτυπήσουμε πολλά τρυγόνια. Να στείλουμε τα πλοία εκεί να κάνουν έρευνες εις το όνομα της ΤΔΒΚ και να κάνουν έρευνες με εκείνη τη σημαία», προσθέτει ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr.

Και συνεχίζει: «Ετσι ώστε ο ομόλογος της Ελλάδας και της ΕΕ να είναι η ΤΔΒΚ και έτσι να ετοιμάσουμε ένα έδαφος για την de facto αναγνώριση της ΤΔΒΚ. Αν το κάνουμε αυτό, θα είναι και πιο άνετη η Τουρκία».

Για να καταλήξει: «Αφού λοιπόν με την τουρκική σημαία διακρίνεται πως υπάρχουν μία σειρά από δισταγμοί, τότε ας βγούμε με τη σημαία της ΤΔΒΚ».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024