Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτή ήταν η τελευταία ευρωπαϊκή 11άδα του Παναθηναϊκού – Ποιος είναι ο μοναδικός που έχει μείνει

Αυτή ήταν η τελευταία ευρωπαϊκή 11άδα του Παναθηναϊκού – Ποιος είναι ο μοναδικός που έχει μείνει

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης πρώτη φορά μετά το 2017

Λίγες ώρες απομένουν για να επιστρέψει ξανά ο Παναθηναϊκός στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική σκηνή έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Ήταν συγκεκριμένα στις 24 Αυγούστου 2017 όταν το Τριφύλλι έδινε την τελευταία του παράσταση στα ευρωπαϊκά γήπεδα αντιμετωπίζοντας την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Σαν Μαμές για τη φάση των πλέι-οφ του Europa League.

Το τελευταίο ματς του Τριφυλλιού

Οι Πράσινοι πήγαιναν για την απόλυτη ανατροπή, αφού στο πρώτο ματς που είχε διεξαχθεί στο «Απόστολος Νικολαΐδης» οι Βάσκοι είχαν φύγει νικητές με σκορ 3-2, ενώ μέχρι το 60ό λεπτό βρίσκονταν πίσω με 0-2.

Στην Ισπανία ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Αθλέτικ με 1-0 με γκολ του Ίκερ Μουνιαΐν, ύστερα από φοβερή συνεργασία των Βάσκων στο 22ο λεπτό.

Το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε δοκάρι στο 41 με τον Τσάβες, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την πολυπόθητη ανατροπή που θα τον έβαζε στους ομίλους του Europa League και έτσι ήπιε το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Καμπέσας (66′ Μολίνς), Λουντ (68′ Άλτμαν), Λουτσιάνο, Τσάβες (74′ Δώνης).

Μόνο ο Κουρμπέλης έχει παραμείνει στο ρόστερ

Από εκείνο το ρόστερ έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα στον Παναθηναϊκό. Παίκτες ήρθαν, άλλοι αποχώρησαν, όπως και προπονητές αλλά αυτά τα πέντε χρόνια υπάρχει ένας κοινός άξονας που λέγεται Δημήτρης Κουρμπέλης.

Ο έλληνας χαφ έχει παραμείνει στο ρόστερ και συνεχίζει να ηγείται της προσπάθειας των Πρασίνων για την επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Από την Αργεντινή μέχρι τη Νορβηγία οι υπόλοιποι

Πάμε να δούμε όμως πού βρίσκονται οι υπόλοιποι 13 ποδοσφαιριστές που είχαν αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι.

Αρχικά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία στην Πορτογαλία για χάρη της Μπενφίκα. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, Κολοβέτσιος και Κουτρουμπής, αγωνίζονται στη γειτονική Τουρκία για χάρη της Καϊσερισπόρ και της Μπαντιρμασπόρ αντίστοιχα. Ο Ματίας Γιόχανσον είναι στην Πολωνία για χάρη της Λέγκια Βαρσοβίας και ο Νίκλας Χουλτ στη Σουηδία και την Έλφσμποργκ.

Ο τότε αρχηγός, Κάρλος Ζέκα, συνεχίζει εδώ και μερικά χρόνια να βρίσκεται στη Δανία και την Κοπεγχάγη, ο Ρόμπιν Λουντ είναι στο MLS και συγκεκριμένα στη Μινεσότα. Το δίδυμο στα φορ, ο Λουτσιάνο Νέβες και ο Αντρές Τσάβες, παίζουν στη Λατινική Αμερική. Ο πρώτος στη Βραζιλία και τη Σάο Πάολο και ο δεύτερος στην Αργεντινή και την Μπάνφιλντ.

Οι τρεις αλλαγές ήταν ο Χρήστος Δώνης, που αγωνίζεται στην Ιταλική Άσκολι, ο Όμρι Άλτμαν, που είναι μέλος της ΑΕΚ Λάρνακας, και τέλος ο Γκιγιέρμο Μολίνς, που είναι παίκτης της νορβηγικής Σάρπσμποργκ.

Τέλος, ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού, Μαρίνος Ουζουνίδης, είναι χωρίς δουλειά, αφού μετά τον περασμένο χειμώνα και την Κραϊόβα δεν έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024