Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Συγκλονίζει ο γιος του συζυγοκτόνου - «Ερχόταν σπίτι και ήταν θολωμένος»

Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Συγκλονίζει ο γιος του συζυγοκτόνου – «Ερχόταν σπίτι και ήταν θολωμένος»

Δείτε όσα είπε...

Η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου παραμένει σοκαρισμένη από τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε την Κυριακή, με θύμα 41χρονη στο χωριό Τσιλιβί.

Χθες Τρίτη, ο δράστης οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών του νησιού, όπου έλαβε τη σχετική προθεσμία για να απολογηθεί.

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οδηγήθηκε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Ζακύνθου στο γραφείο του ανακριτή για να απολογηθεί. Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, έξω από τον χώρο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες, μεταξύ αυτών αρκετές γυναίκες, οι οποίες κρατούσαν πλακάτ που αναφέρονταν στις γυναικοκτονίες.

Ανάμεσα στον κόσμο βρισκόταν και ο 20χρονος γιός του θύματος (και του θύτη), ο οποίος περίμενε να δει από κοντά τον πατέρα του, μετά το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε. Μόλις έμαθε ότι ήταν μέσα στο κτίριο προσπάθησε να τον προσεγγίσει.

Ο εισαγγελέας Ζακύνθου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έδωσε στον 49χρονο προθεσμία να απολογηθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 5 Αυγούστου.

Συγκλονίζει ο γιος του γυναικοκτόνου

Φανερά συγκλονισμένος βρέθηκε χθες Τρίτη στα δικαστήρια της Ζακύνθου ο γιος της 41χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον ίδιο της τον σύζυγο.

Ο 20χρονος είναι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας και έχει δύο ανήλικα αδέλφια -ένα κορίτσι οκτώ ετών και ένα αγόρι 14 ετών.

Ο νεαρός βρέθηκε στα δικαστήρια της Ζακύνθου το πρωί της Τρίτης προκειμένου να είναι «παρών» τη στιγμή που ο πατέρας του περνούσε την πόρτα του εισαγγελέα για να απολογηθεί για το αποτρόπαιο έγκλημά του.

Με εμφανή το σοκ και τη θλίψη στο πρόσωπό του, ο 20χρονος προκάλεσε ανατριχίλα με τις δηλώσεις του έξω από το δικαστήριο, εν αναμονή της προσέλευσης του πατέρα του ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο δράστης πήγαινε θολωμένος στο σπίτι και δεν άκουγε κανέναν

«Θέλω να δω την αντίδρασή του, δεν ξέρω… Ήρθα έτσι, ένιωθα ότι έπρεπε να έρθω, να είμαι εδώ, να δω πώς αυτός ο άνθρωπος έκανε κάτι τέτοιο» είπε αρχικά ο γιος του δράστη.

Όπως εξήγησε, έχει επικοινωνήσει με τα αδέλφια του, τα οποία είναι σε συγγενικό σπίτι στη Λαμία και, σύμφωνα με όσα του είπε η ξαδέλφη του, η αδελφή του κοιμόταν και αναζητούσε τη μητέρα τους στον ύπνο της.

Ο 20χρονος τόνισε ότι είχε προσπαθήσει επανειλημμένα να αποτρέψει αυτή τη συμπεριφορά του πατέρα του, αλλά εκείνος δεν άκουγε.

«Θόλωνε, ερχόταν σπίτι και ήταν θολωμένος, δεν άκουγε κανέναν, ακόμα και τα παιδιά του. Χάλαγε τα λεφτά του εκεί που τα χάλαγε, αντί να βοηθήσει, να κάνει κάτι καλύτερο για τα παιδιά του. Μόνο η μάνα έκανε δυο δουλειές για να τα βγάλει πέρα… Όλα τα έξοδα του σπιτιού, τα πάντα, η μάνα μου συντηρούσε έναν τέτοιο άνθρωπο» είπε, μεταξύ άλλων, ο γιος του ζευγαριού.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024