Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πώς απαλλάχθηκα από τις ενοχλήσεις των φακών επαφής

Πώς απαλλάχθηκα από τις ενοχλήσεις των φακών επαφής

Γίνεται να φοράς φακούς, να δουλεύεις μπροστά σε υπολογιστή και να αποφύγεις την ξηροφθαλμία; Από ό,τι φαίνεται, η απάντηση είναι θετική.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που χρησιμοποίησα φακούς επαφής στα 15 μου, και ξαφνικά είδα τον κόσμο full HD, χωρίς να έχω απολύτως τίποτα να με βαραίνει. Κάμποσα χρόνια και κάποιες αλλεργίες αργότερα, τα μάτια μου είχαν πάψει να είναι τόσο συνεργάσιμα. Ήδη από τη δεύτερη μέρα χρήσης αισθανόμουν τους μηνιαίους φακούς μου να με «κόβουν». Άρχισα να πιστεύω ότι η σχέση μας είχε φτάσει στο τέλος της.

Δεν είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί μόνο εμένα. Οι αμέτρητες ώρες μπροστά στις οθόνες μπορούν να προκαλέσουν ξηροφθαλμία σε όλους, όμως οι χρήστες φακών επαφής δυστυχώς υποφέρουμε περισσότερο. Για αυτό και όταν άκουσα για το μότο «Feels like nothing» των φακών επαφής TOTAL 30® της Alcon – και, κυρίως, ότι δεν προκαλούν ενοχλήσεις ούτε την τριακοστή μέρα – αποφάσισα μεν να τους δοκιμάσω, χωρίς όμως να είμαι και υπερβολικά αισιόδοξη.

Όπως γίνεται σαφές ήδη από τον τίτλο αυτού του κειμένου (ευτυχώς) είχα άδικο. Τριάντα μέρες μετά, τα μάτια μου εξακολουθούν να χαίρονται όταν βλέπουν τους TOTAL 30®, που χάρη σε μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες, εξασφαλίζουν μέγιστα επίπεδα άνεσης σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και του μήνα. Και διαπίστωσα ότι αυτές οι μικρές ενοχλήσεις που μου προκαλούσαν οι παλιοί μου φακοί, δεν ήταν ούτε φυσιολογικές, αλλά ούτε και αναπόφευκτες.

.

Πόση τεχνολογία χωρά σε έναν φακό επαφής

Από ό,τι φαίνεται αρκετή. Πρώτα από όλα, οι TOTAL 30® είναι οι πρώτοι και μοναδικοί μηνιαίοι φακοί επαφής με σχεδόν 100% νερό στην επιφάνειά τους – πράγμα που σημαίνει ότι τίποτα δεν έρχεται σε επαφή με τα μάτια μου, πέρα από ένα απαλό στρώμα ενυδάτωσης που εξασφαλίζει μέγιστη άνεση όλο το μήνα.

Όμως, η επιφάνεια των TOTAL 30® είναι μοναδική και για έναν ακόμη λόγο. Κατασκευασμένη ώστε να αντιστέκεται στις εναποθέσεις, παραμένει καθαρή ακόμη και έπειτα από έναν ολόκληρο μήνα χρήσης και φροντίδας. Φυσικά, ως μηνιαίοι φακοί επαφής οι TOTAL 30®, εξακολουθούν να χρειάζονται αλλαγή κάθε 30 μέρες χρήσης.

.

Στο μεσοδιάστημα, πάντως, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία χρήσης που είχα μέχρι σήμερα – και έχω συμπληρώσει εκατοντάδες εργατοώρες φορώντας φακούς. Άλλωστε, μαζί μου συμφωνούν και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που εμπιστεύονται τη διόρθωση της όρασής τους στην Alcon και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει για κάθε ανάγκη των ματιών, όπως η οικογένεια των μηνιαίων φακών επαφής (AIR OPTIX® plus HydraGlyde®) και οι ημερήσιοι (DAILEIS TOTAL1®, Precision 1® & DAILIES® AquaComfort Plus®) φακοί επαφής, αλλά και οι φακοί ενίσχυσης χρώματος (AIR OPTIX® COLORS & FreshLook®).

Πώς τους βοήθησα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό

Η φροντίδα των φακών επαφής είναι τόσο εύκολη υπόθεση, που δεν έχουμε καμιά δικαιολογία για να την παραλείψουμε. Το μόνο που απαιτείται από εμάς, είναι να τους αφαιρούμε με καθαρά χέρια, να τους καθαρίζουμε και να τους αποθηκεύουμε στη θήκη τους μαζί με λίγο υγρό. Εξειδικευμένα προϊόντα, όπως το OPTI-FREE® PureMoist® μπορούν να αναλάβουν το νυχτερινό τους φρεσκάρισμα, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν τις δικές μου δυσκολίες με αλλεργίες ή ευαίσθητα μάτια, θα βρουν τη λύση σε διαλύματα καθαρισμού και απολύμανσης χωρίς συντηρητικά όπως το AOSEPT® PLUS με HydraGlyde®.

Πού τους βρήκα

Από το 2012, η εταιρεία Gerolymatos, μια παραδοσιακή ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο της υγείας και της ομορφιάς από το 1923, ίδρυσε τον κλάδο OPTICS για να εμπορεύεται και να διανέμει σε όλη την Ελλάδα τα προϊόντα της Alcon Vision Care. Με λίγα λόγια, οι πιο άνετοι φακοί που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου, είναι διαθέσιμοι σε ολόκληρη τη χώρα. Μήπως ήρθε η στιγμή να τους δοκιμάσεις κι εσύ;

Mάθε περισσότερα για τους μηνιαίους φακούς επαφής TOTAL 30® εδώ.

Only in

Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης

Όταν η πολυθρύλητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μπαίνει για πολλοστή φορά στο «ζύγι» της δυστοπικής μικροπολιτικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024