Τουρκία: Νέα προκλητική κίνηση – ΑντιNAVTEX ανατολικά της Ρόδου και της Καρπάθου
Εν αναμονή της εξόδου του γεωτρύπανου στην Ανατολική Μεσόγειο με την τουρκική προπαγάνδα να έχει χτυπήσει κόκκινο, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις.
Η Αγκυρα δέσμευσε για αεροναυτική άσκηση θαλάσσια περιοχή, την οποία είχαν νωρίτερα δεσμεύσει οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εκδίδοντας αντιNavtex, ενώ στις 9 Αυγούστου αναμένεται να βγάλει το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Abdulhamid Han.
Την περιοχή μεταξύ Ρόδου, Καρπάθου και Καστελόριζου είχε δεσμεύσει η Ελλάδα για κοινή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με σενάρια προσβολής στόχων και ανταλλαγής εικόνας μεταξύ πλοίων και αεροσκαφών.
Ακολουθώντας μια πάγια τακτική της, η Τουρκία μέσω NAVTEX που εκδόθηκε την τελευταία στιγμή από τον σταθμό της Αττάλειας, δέσμευσε θαλάσσια περιοχή στο ίδιο σημείο (μεταξύ Ρόδου, Καρπάθου και Καστελόριζου) για δική της αεροναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά για τις 3 Αυγούστου, αμφισβητώντας για άλλη μια φορά τα όρια της θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Ελλάδας.
Ο χάρτης που δίνει η Αγκυρα
Η περιοχή που δεσμεύει η Navtex 0752/22

- Τα καλοκαιρινά χόρτα είναι το «φάρμακο» που δεν ξέραμε;
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο – Εκκενώθηκαν προληπτικά δωμάτια
- Η άδεια ψυχικής υγείας γίνεται νέα πραγματικότητα στους χώρους εργασίας
- Αυτές οι 7 ευρωπαϊκές χώρες είναι μεταξύ των ασφαλέστερων στον κόσμο
- Βουλή: «Κουρελόχαρτο» ο Κανονισμός από τη ΝΔ – «Βαθύ σκοτάδι» στη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών
- Η επιστήμη ξέρει γιατί οι καλύτερες ιδέες μας έρχονται στο ντους
- Παχυσαρκία: Γιατί έμειναν στον αέρα οι 46.000 δικαιούχοι του προγράμματος
- Συνταξιοδότηση: Προς ιστορικό ρεκόρ οι αιτήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442