Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτός είναι ο πιο βαρετός άνθρωπος του κόσμου

Αυτός είναι ο πιο βαρετός άνθρωπος του κόσμου

Τι να κάνετε για να μην σας θεωρούν βαρετό

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν ο πιο βαρετός άνθρωπος του κόσμου; Πρόκειται για έναν άνδρα που δουλεύει πάνω στην επιστήμη των δεδομένων, βλέπει πολλή τηλεόραση και ζει σε μια μικρή πόλη.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι επιστήμονες. Συγκεκριμένα ο καθηγητής ψυχολογίας στο University of Essex, Wijnand Van Tilburg, εντόπισε τον πιο βαρετό άνθρωπο του κόσμου.

Όχι, δεν έψαξε σε ολόκληρο τον πλανήτη για να βρει τον τον πιο βαρετό άνθρωπο του κόσμου, ωστόσο μαζί με ομάδα ερευνητών μελέτησε τις δουλειές, τα χόμπι και τις συμπεριφορές που θεωρούνται βαρετές.

Σκοπός της έρευνας ήταν να εντοπίσουν τα χαρακτηριστικά τα οποία οι άνθρωποι συνδέουν με στερεότυπα και πώς αυτά επηρεάζουν όποιον χαρακτηρίζεται ως βαρετός.

Από την έρευνα, όμως, προκύπτουν και πρακτικές συμβουλές που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος για να αποφύγει να φανεί βαρετός στους άλλους.

Τι να κάνετε για να μην σας θεωρούν βαρετό

Εάν θέλετε οι άλλοι να σας θεωρούν λιγότερο βαρετό, πρέπει να διαμορφώσετε ανάλογα το πρίσμα μέσω του οποίου σας βλέπουν, λέει ο  Van Tilburg στο Business Insider.

Για παράδειγμα, εάν ο ίδιος πει ότι είναι επιστήμονας, τότε στα μάτια των άλλων μπαίνει στην κατηγορία των ανθρώπων με τα πιο ενδιαφέροντα επαγγέλματα. Όμως, εάν τους πει ότι περνά το 90% της ημέρας του κάνοντας ανάλυση δεδομένων, τότε η εντύπωση που δίνει είναι ακριβώς η αντίθετη.

«Έτσι, εάν δημιουργήσετε ένα πρίσμα χρησιμοποιώντας τους σωστούς όρους, ίσως είναι πιο εύκολο να αποφύγετε το αρνητικό στερεότυπο» λέει.

Με την ίδια λογική, δεν πρέπει να λέτε ότι βλέπετε ταινίες στην τηλεόραση, αλλά ότι είστε σινεφίλ. Όχι ότι ζείτε σε ένα βαρετό προάστιο, αλλά σε μία ανερχόμενη γειτονιά.

Σύμφωνα με το Business Insider, οι βαρετοί άνθρωποι δουλεύουν με νούμερα, τους αρέσει να βλέπουν τηλεόραση, δεν μπορούν να κάνουν τους άλλους να γελάσουν, δεν έχουν τίποτα να πουν σε μία συζήτηση, κάνουν πάντα τα ίδια πράγματα, δεν έχουν δικές τους απόψεις, δεν μπορούν να αφηγηθούν μια καλή ιστορία, δεν μπορούν να αυτοσχεδιάσουν, είναι πάντα αρνητικοί, επαναλαμβάνονται, έχουν εμμονή με το τι λένε οι άλλοι για αυτούς, προσπαθούν να αποδείξουν πόσο έξυπνοι είναι και συνεχώς βαριούνται.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024