Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταϊβάν: Έκανε πίσω η Πελόζι; - Νέες «προειδοποιήσεις» από την Κίνα

Ταϊβάν: Έκανε πίσω η Πελόζι; – Νέες «προειδοποιήσεις» από την Κίνα

Από ό, τι φαίνεται η Νάνσι Πελόζι δεν θα επισκεφθεί τελικά την Ταϊβάν.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι θα επισκεφθεί από σήμερα τέσσερις ασιατικές χώρες, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της, χωρίς να γίνεται αναφορά στην Ταϊβάν εν μέσω έντονων εικασιών ότι μπορεί να μεταβεί στη νήσο, την οποία η Κίνα θεωρεί κινεζική επαρχία.

Η Νάνσι Πελόζι «ηγείται αποστολής του Κογκρέσου στην περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού, με επισκέψεις σε Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Νότια Κορέα και Ιαπωνία», ανέφερε το γραφείο της σε ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η περιοδεία της θα περιλαμβάνει αυτές τις χώρες, αλλά δεν διευκρινίζεται εάν το ταξίδι της Πελόζι – τρίτης στη σειρά αντικατάστασης του Αμερικανού προέδρου εάν χρειαζόταν αυτό – θα έχει ίσως και άλλες στάσεις.

«Το ταξίδι θα επικεντρωθεί στην αμοιβαία ασφάλεια, την οικονομική συνεργασία και τη δημοκρατική διακυβέρνηση στην περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Νέες κινεζικές «προειδοποιήσεις»

Η Κίνα θεωρεί ότι επισκέψεις Αμερικανικών αξιωματούχων στην Ταϊβάν στέλνουν ενθαρρυντικά μηνύματα προς αυτούς που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της νήσου.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ προειδοποίησε τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να σεβαστεί την αρχή της «ενιαίας Κίνας» διαμηνύοντας πως «όσοι που παίζουν με τη φωτιά θα χαθούν από αυτήν».

Η Κίνα «θα προστατεύσει με αποφασιστικότητα την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας της χώρας αναφερόμενος στην Ταϊβάν, καθώς κλιμακώνεται η ένταση για την νήσο.

Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας Σεν Τζίνκε δήλωσε σε στρατιωτική αεροπορική επίδειξη ότι η πολεμική αεροπορία διαθέτει πολλούς τύπους μαχητικών αεροσκαφών που μπορούν να κυκλώσουν «το πολύτιμο νησί της πατρίδας μας».

Ο Σεν είπε χαρακτηριστικά: «Η πολεμική αεροπορία έχει την ισχυρή βούληση, την πλήρη εμπιστοσύνη και την επαρκή ικανότητα να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024