Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αζερμπαϊτζάν: Κατηγορεί την Αρμενία για βομβαρδισμούς κοντά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Αζερμπαϊτζάν: Κατηγορεί την Αρμενία για βομβαρδισμούς κοντά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Άνοιξαν και πάλι οι παλιοί «λογαριασμοί» ανάμεσα σε Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία.

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε χθες Σάββατο τις ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας ότι βομβάρδισαν θέσεις του δικού του στρατού κοντά στον διεκδικούμενο θύλακο Ναγκόρνο Καραμπάχ, για τον οποίο τα δύο γειτονικά κράτη έχουν εμπλακεί επανειλημμένα σε πόλεμο εδώ και τριάντα χρόνια, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι δυνάμεις του ανταπέδωσαν τα πυρά πυροβολικού εναντίον θέσεών του στις περιοχές Λατσίν και Καλμπατζάρ, δυτικά του θυλάκου.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας διέψευσε την κατηγορία πως υπήρξαν βολές του πυροβολικού εναντίον αζερικών στρατιωτικών θέσεων.

Προηγήθηκε ο πόλεμος των 44 ημερών

Η διένεξη για τον έλεγχο της θυλάκου του Αζερμπαϊτζάν, που ελέγχουν από τα χρόνια του 1990 Αρμένιοι, κλιμακώθηκε ξανά το φθινόπωρο του 2020, όταν ξέσπασε πόλεμος διάρκειας 44 ημερών κατά τη διάρκεια του οποίου οι αζερικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο αρκετών τομέων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν για την εφαρμογή ειρηνευτικού σχεδίου μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με μεσολάβηση της Ρωσίας· όμως Μπακού και Γερεβάν περιοδικά αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της εκεχειρίας κατά μήκος των συνόρων.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Άντονι Μπλίνκεν, είχε χωριστές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν τη Δευτέρα αποπειρώμενος να δώσει ώθηση στην προσπάθεια αποκατάστασης της ειρήνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024