Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεφώνημα Τσαβούσογλου - Σαουδάραβα ΥΠΕΞ στη σκιά της επίσκεψης του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην Αθήνα

Τηλεφώνημα Τσαβούσογλου – Σαουδάραβα ΥΠΕΞ στη σκιά της επίσκεψης του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην Αθήνα

Σύμφωνα με πηγές του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη συνομιλία των δύο υπουργών συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε την Τετάρτη τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Φαϊζάλ μπιν Φερχάν , σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Ακσάμ».

Σύμφωνα με πηγές του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη συνομιλία των δύο υπουργών συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η συναίνεση που επιτεύχθηκε σχετικά με την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία στις παγκόσμιες αγορές και η συνεργασία σε διεθνές επίπεδο, ιδίως στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα – Σαουδική Αραβία: Συμφωνίες ύψους 4 δισ. ευρώ υπεγράφησαν κατά την επίσκεψη Μπιν Σαλμάν

Η τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου με τον Σαουάδαραβα ομόλογο του ήρθε την ημέρα που ακόμα ήταν σε εξέλιξη η επίσκεψη του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην Αθήνα με πολυμελή αντιπροσωπεία.

Μία επίσκεψη που όπως φαίνεται ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της Άγκυρας που φρόντισε να ενεργοποιηθεί άμεσα.

Η επίσκεψη Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψη αυτή στην Αθήνα υπεγράφησαν συμφωνίες σχεδόν 4 δισ. ευρώ. Συμφωνίες που αφορουν την ενέργεια και την ανάπτυξη υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος μεταφοράς δεδομένων. Ακόμα υπεγράφησαν συμφωνίες στους τομείς των αερομεταφορών, των θαλάσσιων μεταφορών, της υδατοκαλλιέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, του πολιτισμού, των τροφίμων και των γεωργικών προϊόντων, των κατασκευών και της αμυντικής τεχνολογίας.

Στο φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, η επιχειρηματική αντιπροσωπεία της Σαουδικής Αραβίας, που περιελάμβανε ανώτερα στελέχη από 59 εταιρείες, τα οποία δραστηριοποιούνται σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως ενέργεια, κατασκευές, τουρισμός και logistics, πραγματοποίησε 234 συναντήσεις business-to-business (B2B) με ελληνικές εταιρείες.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024