Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιζίλγιουρεκ: Η Τουρκία συνεχίζει να καταδιώκει προοδευτικούς Τουρκοκύπριους

Κιζίλγιουρεκ: Η Τουρκία συνεχίζει να καταδιώκει προοδευτικούς Τουρκοκύπριους

Τους τελευταίους μήνες σε αρκετούς Τουρκοκύπριους ακτιβιστές, δημοσιογράφους και συνδικαλιστές δεν επετράπη να εισέλθουν στην Τουρκία

Την πολιτική της Τουρκίας έναντι των προοδευτικών Τουρκοκυπρίων κατήγγειλε για ακόμη μια φορά ο ευρωβουλευτής Νιαζί Κίζίλγιουρεκ.

Με γραπτή ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέδειξε το ζήτημα της απαγόρευσης εισόδου στην Τουρκία της  Τουρκοκύπριας δημοσιογράφου Aysu Basri Akter.

Στην ερώτηση ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι η δημοσιογράφος μετά από 19 ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο στάλθηκε πίσω στην Κύπρο. Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη Τουρκοκύπρια που της απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία.

Η «δικαιολογία» της Αγκυρας

Τους τελευταίους μήνες  σε αρκετούς Τουρκοκύπριους ακτιβιστές, δημοσιογράφους και συνδικαλιστές δεν επετράπη να εισέλθουν στην Τουρκία.

Για όλους ο επίσημος λόγος είναι ότι αποτελούν απειλή για την «εθνική ασφάλεια της Τουρκίας», ωστόσο -όπως ανέφερε ο κ. Κιζίλγιουρεκ- ο πραγματικός λόγος είναι ότι καταγγέλλουν τις πολιτικές της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και τάσσονται υπέρ μιας ομοσπονδιακής λύσης στην Κύπρο.

Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τον ενημερώσει σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα ευρωπαίων πολιτών που παραβιάζονται από την τουρκική κυβέρνηση.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024